söndag 7 februari 2010

Hetvägg

Hetvägg ska sparas i ordens reservat. Det ska finnas där tillsammans med koffertar, trillor och stora järnvägsstationer. Den våta bullen, den varma mjölken, mandelmassan och grädden med en doft av kanel. Hetvägg doftar, känns och smakar mer.
Ture Sventon han åt semlor redan då.

7 kommentarer:

  1. Kanel?!! Kardemumma säger jag.

    SvaraRadera
  2. Jo, min mormor hade kanel i mjölken. Mina granne i Solna ingefära. I bullen var det kardemumma. Vilken tur att vi slopat den varma mjölken. Jag hatade konsistensen på den våta bullen.

    SvaraRadera
  3. Du har fått en utmärkelse av mig!
    Se min blogg Beppans skriverier!

    SvaraRadera
  4. Så gott det låter med Semla. Här är det kardemumma som gäller i bullen. Ingen mjölk, bara äta och njuta som den är.

    SvaraRadera
  5. Kim, så gör vi nu. Men när jag växte upp var vi till och med tvungna att äta semlan med varm mjölk i skolan.
    Vilken tur att det har förändrats.

    SvaraRadera
  6. Varm mjöl även här, med kanel. Gott tyckte jag. Numer äter jag den som den är, till kaffe.

    SvaraRadera
  7. Ja, vi har flyttat semlan till kaffebordet från efterrättsmenyn. Kanske ska prova dofta kanel över semlan?

    SvaraRadera