lördag 27 mars 2010

Reninnanlår till födelsedagsbarnet

Hos slaktaren köpte vi reninnanlår till dagens födelsedagsbarn. Lågtempererat reninnanlår med lingon- och timjansås och sparrispotatis. Det blev dagens godaste. Till maten serverade vi ett Valpolicellavin från Sicilien.
Nu är det inte så mycket kvar av mina fynd från slaktarbilen.

7 kommentarer:

  1. Åh så inbjudande! Låter smaskens. Är sparrispotatis en specifik sort?

    SvaraRadera
  2. Det är flickorna som har dukat så fint. Jag lagade maten när de bakade en chokladtårta.
    Sparrispotatisen som du ser på bilden är nästan mandelpotatis fast bättre. Håller bättre och går inte lika lätt sönder när man kokar den.
    Om jag skulle sätta potatis så skulle jag prova sparrispotatis och den franska sorten Amandine. Bägge är bra att koka, smakar lite nötigt och håller länge i källaren.

    SvaraRadera
  3. Så vårigt och fint! Mandelpotatis är min favorit men jag har nog aldrig ätit sparrispotatis. Undrar om den finns i Stockholm?

    SvaraRadera
  4. Sparrispotatis finns säkert i huvudkommunen. Den går att odla i hela vårt avlånga land.

    SvaraRadera
  5. Då har man lärt sig en ny potatissort alltså! Smakar den sparris eller är det bara en yttre liknelse?

    SvaraRadera
  6. Sparris är hur den ser ut. Smaken är som en bra mandelpotatis.

    SvaraRadera