lördag 23 april 2011

Morgonsolen

lurade mig att tro på varma grader. Gick ut för att fortsätta, men... frosten på stolen bränner och isen i vattenbunken fungerar inte till akvarellmålning. Väntar. Väntar på att solen ska värma upp både mig, stolen och vattnet.

fredag 22 april 2011

I gungning

Det känns som förvirringstid. Ena dagen är det alldeles milt och mjukt när jag kliver ut i fågelsången, den andra är det hårt, vasst och ilande kallt.

Himlen är blå utan ett enda moln, älven är svart med några få isflak. I kanten mot Amandus skog ligger snön fortfarande kvar, i sandlådan sväller rabarberknopparna. Jag är förvirrad, blir förvirrad. Vet varken in eller ut. Vilken fot ska jag hålla balansen på?

tisdag 19 april 2011

Läs om hotet mot Kirunas finaste hus
Svenska Dagbladet
19 Apr 2011

Alla fåglar flyger

när jag klivet ut på altanen. De vill inte vara med på bild. Vilken tur att jag kan höra dem. det är som att ta ett uppfriskande bad i älven en sommarmorgon. De flyr och kvittrar. Jag lyssnar och ler.

Tittar på bilder från förra året. Vintern har flytt en vecka tidigare än förra året. Ser att vi planterade de första penséerna före första maj. I år blir det före påsk.

Ett evigt vårtecken är när vi kan öppna mittendörren på uthuset. Varje april är det samma väntan. Ja, på att all snö som rasat från taket och bildat en mur av is ska vittra till kristaller.

Då först kommer vi åt sommardäcken.

måndag 18 april 2011

Vilsam

Hon sitter där och tänker. Jag slet ut min små grå när jag försökte hitta igen den delen av hjärnan som styr vår kreativitet. Det var så länge sen vi var där i verkstan. Så länge sen vi jobbade med all teknik. Nu försöker jag hitta en mer vilsam väg.

Tar vara på den Stilla veckan. Njuter av att allt går så fort. Ena dagen syns knappt cyklarna, nästa är det bara att cykla iväg.

Ta tid att se vad som händer. Ta tid att lyssna på alla fåglar som flyttar hem.

Snart dyker de små svagt lila krokusarna upp i rabatten. Snart värmer vinden.

Nu tar den tag i alla vinterrester och blåser bort dem.

söndag 17 april 2011

Den är alldeles

svart. Älven. Det ser ut som om vinden igår öppnade upp isen och att vattnet har tagit över. Det är vårlycka.