onsdag 22 september 2010

Varför tror etablissemanget att de kan sopa

Sverigedemokraterna under mattan? Tror de att alla problem försvinner om de slipper se dem?  Det är jag säker på att det  är fel.

Gör något åt missförhållandena som de senaste tio åren ökat allt mer.

Prata inte.

Skapa nya regler för bostadsbyggande. Se till att alla har en chans att vidareutbilda sig. Sluta tvinga ungdomar jobba gratis. Ge alla en chans. Där de är och efter deras förutsättningar.

Då är jag säker på att behovet av missnöjespartier minskar.

5 kommentarer:

Jane Morén sa...

Verkligen! Se till att klyftorna minskar så minskar fördömandet och rädslan. Alla behövs, låt dem också känna det och aldrig tvivla.

Granne med potatisodlaren sa...

Vad är det med folk i Stockholmsmedia? Har de aldrig mött en vanlig arbetslös/sjuk person som är drabbad av alliansens tokbestämmelser?
Eller unga människor som inte kan få lån till sin bostad?
Och sen ställer de förundrade frågor om varför SD fick så många röster. Och om vad de andra partierna har sagt, inget om vad de underlåtit att göra eller vad som gjorts fel.
Jag tro på fördubblade siffror för SD om detta får fortsätta.
Och då hör jag hur talmannen tillsammans med de "gamla"riksdagspartierna tänker ändra i utskotten så att SD inte kommer med. Vad hjälper det mot? Beröringsskräck?

Evas värld sa...

Precis så Eva. Och inte hjälper det att t ex skapa en låtsad fred genom att MP skulle sudda ut sin ideologi och sina löften och sätta sig i borgarnas knä för att landet ska bli styrbart utan SD. SD finns där, klasspolitiken finns. Det är en sån felaktig tankekullerbytta att det skulle ordna sig om MP svek det rödgröna. Mer profilerad ideologi, mer kamp mot missförhållandena du beskriver.

Granne med potatisodlaren sa...

Lever Sveriges radios journalister i en egen värld? Har precis lyssnat till hur Vänsterpartiet ställs till svars för att SD kom in i riksdagen. Hur det hänger ihop? Jo, i och med att vänstern gick med i den rödgröna alliansen har de varit för lite oppositionella och lämnar fältet öppet för SD... och jag som trodde att SD:s väljare kom från M och S. Det var väl de två partierna som gjorde vår framtid till en fråga om 50-lappar.

Jane Morén sa...

Eva och Eva tack för era underbara analyser av läget. Jag håller med er! Det är det här som det handlar om.