lördag 6 augusti 2011

Misspassning

Alla dörrar är för stora. Alla dörröppningar för små. Detta händer varje år på sensommaren. Luftfuktigheten under rötmånaden märks här, där luften är frasande torr annars.

Nu är det sensommar och i natt var det den första höstnatten. Det vänder fort ibland. Igår var vi på stranden och badade i det ljumma vattnet, idag var det sex grader när jag hämtade tidningarna. Inte ett moln, strålande sol och den friskaste luft. Celina valde att sova ute och hon hade bråttom in för att krypa upp i en varm säng.

Jag hoppas att det kommer nya ostliga vindar med mer sommar.


onsdag 3 augusti 2011

Nyklippt

Igår var det klart med sorterandet och bärandet. Då ryckte J och L in för att slänga allt på soptippen och för att bära ner gästsängar. Det blev en lång dag. Först gick vi upp för att göra släpet klart för besiktning klockan sju. Sen samlade vi in  allt vi bara kunde som skulle till soptippen. Varför? Jo, för att L:s bil är en förutsättning. Det är bara han som har en dragkula.

När första varvet var klart övergick vi till att demontera en säng till. Hela sängramen var sned så den fick åka till tippen den med. Nu är ett gästrum klart. Ett arbetsrum nästan klart. Det är bara vårt sovrum som återstår. Hit kommer två sängar i kväll. Och se är det bara köket som återstår...

Tur att vi fick en paus. Jag fick en ny frisyr. Och på vägen hem andades vi ut i Gäddvik på det fina kaféet.


måndag 1 augusti 2011

Kafé Rävastens efterädareJag slänger gamla papper i svarta sopsäckar och bär prylar upp till mitt nya rum och längtar bort. Till slut bara åker vi. Hamnar i Vändträsk på det ljuvliga lilla kaféet. Här finns vänlighet och omtanke. Här finns en frodig trädgård fylld med malva, daggkåpa och vilt växande växter. Och skyltar som jag behöver. Tänk vad bra om vi alla kunde låta trädgårdsmästaren ta semester.