tisdag 22 juli 2014

Ord tar ställning

Slog på radion och får höra på Ekot att en 16-årig tjej blivit lurad på sin lön. Men på Ekot är hon en anställd som jobbat gratis. Det framgår att hon gått med på två provdagar utan lön , men att hon därefter utfört alla arbetsuppgifter som de andra på jobbet. När hon förväntar sig lön liksom de andra visar det sig att arbetsgivaren inte tänker betala. 

Den unga kvinnan har lurats att arbeta utan lön, för arbetsgivaren skiter i att betala henne för det arbete som hon har utfört. 

Hon har inte ställt upp och arbetat gratis!

Jag undrar varför Ekot förskönar verkligheten, varför de inte säger som det är? Det krävs språkkurser inför valet om vi ska kunna förstå vad denna redaktion berättar. Annars får vi leva med alliansens nyspråk och då skyms verkligheten.

Varför har de inte ett inslag om hur vår regering har förändrat reglerna för unga på arbetsmarknaden. Hur regeringen på alla olika sätt säljer ungas arbetskraft billigt, hur unga får veta att de inte duger på samma sätt som andra, och trots detta väljer arbetsgivare att inte betala alls!

Det hade varit ett inslag som förklarar och inte gömmer verkligheten för oss andra.