tisdag 31 mars 2015

Är hon också häxförklarad?

Stockholms handelskammare har en vd som gärna tar ställning i ideologiska och politiska frågor när hon kan och vill. Hon heter Maria Rankka och har idag skrivit till Brännpunkt i Svenska Dagbladet.

I sitt inlägg ber hon våra politiker och regeringen att sluta ta ställning mot Saudiarabiens behandling av de mänskliga rättigheterna och yttandefriheten.

Ett starkt argument som hon framhåller är att handel leder till en förändring. Hur mycket sämre de ska få det som är i oposition,  i Saudi innan, hon märker att den regim, som tog över i början på året har försämrat klimatet i landet.

Ett annat starkt argument är att fattigdomen bekämpas av handel. Vilken fattigdom ska bekämpas i ett världens rikaste länder? Om det är frågan om hur rikedomen fördelas kanske Maria Rankka ska förslå handel med dem som inget har?

Hon anser dessutom att om vi väljer att bojkotta vapenhandel med en av världens mest förtryckande regimer så spelar det ingen roll.

Hon avslutar sitt inlägg med att vi kan kritisera kungahuset i Saudi men akta oss för att förolämpa medlemmarna.

Så håller Stockholms handelskammare fanan högt för allas rätt till mänskliga rättigheter.

måndag 30 mars 2015

Vem är häxa i USA:s och Europas salonger?

Hur mycket krävs det för att bli hela Stockholms häxa? Ja, vad måste du göra för att media i Stockholms innerstad ska kasta sig över dig?

Se till att sjuka människor vandrar i en cirkel runt, runt med bara en framtid som utblottade författigade undanskuffade spillror?

Samtidigt se till att 17 miljarder går till den rikaste fjärdedelen i bidrag för nya kök och veckostädning?

Se till att de som köper dyrast hus får mest av de 30 miljarder som staten ger i bidrag till räntor?

Förändrar pensionssystemet så att de med medellöner får leva under EU:s fattigdomsgräns?

Nej, nej, nej!!!

Håll ett tal där du försvarar alla mänskliga rättigheter som FN har antagit. Då är du helt säker på att medieeliten kommer att skapa en hysteri kring dina uttalanden.

Ja, inte medierna i London, Paris, New York eller Washington. De kommer att lyfta dig till skyarna och tacka Sverige och vår regering för att vi fortfarande gör det vi har lovat när vi skrev på deklarationerna.

Men där borta i en stad långt från världens centrum vandrar de svenska journalisterna runt Mariatorget, Nytorget och i Bromma. De läser förundrat om vad amerikanska politiker och ekonomer, brittiska konservativa ledarskribenter och franska människorättsledare berättar för sina läsare.

Ja, att långt därborta i Skandinavien finns en utrikesminister som talar klartext. Hon väljer att inte buga och bocka inför Saudiska kungahuset utan hon försvarar dem som inte får göra sin röst hörd.

De är imponerade.

Ser hennes som en ljusgestalt i allt mörker.

Men här i mellanmjölkensland vill vår elit ge Margot Wallström en kvast som hon kan använda för att dra.