måndag 30 mars 2015

Vem är häxa i USA:s och Europas salonger?

Hur mycket krävs det för att bli hela Stockholms häxa? Ja, vad måste du göra för att media i Stockholms innerstad ska kasta sig över dig?

Se till att sjuka människor vandrar i en cirkel runt, runt med bara en framtid som utblottade författigade undanskuffade spillror?

Samtidigt se till att 17 miljarder går till den rikaste fjärdedelen i bidrag för nya kök och veckostädning?

Se till att de som köper dyrast hus får mest av de 30 miljarder som staten ger i bidrag till räntor?

Förändrar pensionssystemet så att de med medellöner får leva under EU:s fattigdomsgräns?

Nej, nej, nej!!!

Håll ett tal där du försvarar alla mänskliga rättigheter som FN har antagit. Då är du helt säker på att medieeliten kommer att skapa en hysteri kring dina uttalanden.

Ja, inte medierna i London, Paris, New York eller Washington. De kommer att lyfta dig till skyarna och tacka Sverige och vår regering för att vi fortfarande gör det vi har lovat när vi skrev på deklarationerna.

Men där borta i en stad långt från världens centrum vandrar de svenska journalisterna runt Mariatorget, Nytorget och i Bromma. De läser förundrat om vad amerikanska politiker och ekonomer, brittiska konservativa ledarskribenter och franska människorättsledare berättar för sina läsare.

Ja, att långt därborta i Skandinavien finns en utrikesminister som talar klartext. Hon väljer att inte buga och bocka inför Saudiska kungahuset utan hon försvarar dem som inte får göra sin röst hörd.

De är imponerade.

Ser hennes som en ljusgestalt i allt mörker.

Men här i mellanmjölkensland vill vår elit ge Margot Wallström en kvast som hon kan använda för att dra.

Inga kommentarer: