lördag 27 december 2014

Damerna på kullen svänger sina glittrande kjolar

En sväng till akuten och en sväng runt kyrkan. Det är så sagolikt vackert när björkarna är klädda i sina girlanger med ljus och iskristyren. Det ser ut som Elsa Beskow har målat och illustrerat hela världen. Fler än 24 kalla grader.

När vi kommer hem sprakar brasan i kaminen och en kanna te från Harrods väntar. Vi sätter oss ner och undrar hur var det nu? Hade Björklund och Lööf sagt att allt är statsministerns ansvar när budgeten röstades ner? Hade Annie Lööf sagt att hon hellre åt upp sin högersko än förhandlade med regeringen?

Eller är det som de två fabulerar att de i samlad tropp bett att få förhandla den 2 december? Vem ska vinna i historieskrivningen?

Vilket väder som vinner får vi se om det blir 30 grader varmare som prognosen är. Men vem kommer att berätta sanningen om höstens stora politiker kaos?

fredag 26 december 2014

Blomkålsöra

Det känns lite konstigt när örat är tredubbelt stort som en biverkan av min medicin. Får åka till akuten i morgon. 

Vi tar det lugnt och har lov. I morgon ska vi prova en ångrengörare. Hoppas att det blir lika bra som vi drömmer om. Både mattor och golv ska bli som nya.

torsdag 25 december 2014

Under granen

Femton varma grader i köket och 23 kalla ute. Midvintern tar sin plats i vårt medvetande och knakar och brakar under stövlarna.

Vad som fanns i klapparna? En varm sjal och en dammsugare. En sån där som man har istället för sopborste. Tjejerna visste att jag ville ha en för allt som vi drar in och allt som hamnar på golvet. Jag kan ju inte använda den vanliga.

Det stora inköpet gjorde vi efter ett år av soffprovande runt hela landet. Nu väntar vi på en förståndigt mörkblå soffa från Tibro.

Fåglarna fick frön med kokosfett i äppelträden och Stella kalvsylta.

Man kan ju undra varför vi valde att köpa soffan just i december, eller hur?

tisdag 23 december 2014

Dan före dan

Dan före dan. Stella är helt utmattad av allt pysslande och somnar i tomteluvan. Så kan det bli efter julgransklättrande och fotboll med julkulor. Sov gott!

måndag 22 december 2014

Om att tänka bakvänt

Det går bra för dataspelsbranschen. I Skövde har det skapats ett nav med nya företag. En framgångssaga skulle vi vilja tro, men icke. Det finns stora problem på grund av att de inte får bidrag om man får tro deras företrädare Per Strömbäck.

Men ni har inte sökt de bidrag som finns säger Joachim Karlsson,Vinova, och berättar att inte en enda ansökan kommit in sedan 2010. Men det hindrar inte Per Strömbäck från att kräva andra former av bidrag än de som inte utnyttjas.

Tänk er scenariot att en svårt cancersjuk person behöver bidrag för att kunna anpassa sin bostad men bidragsansökan är annorlunda än hen tänkt. Skulle någon göra en nyhet av detta? Att det finns pengar bara man fyller i allt korrekt?

Det är helt fantastiskt hur innovativa alla dessa unga spelutvecklare är. Låt inte en tjänsteman på branchorganisationen stoppa dem. Det finns alla möjligheter att stötta företagen det första året så att de har kraft att fortsätta sen.

Ett av de företag som jag har haft kontakt med heter Geektown. Det är ett kommunikationsföretag som det första året kunde satsa alla pengar som de fick in på att utveckla sin affärsidé. Då, de första tolv månaderna fick de tillgång till arbetsplatser och datorer och stöd genom ett projekt.

Nu finns de i egna lokaler med egna datorer och blir allt med etablerade för varje månad. Så kan det gå när företagarna får ta tag i sina egna behov utan att någon annan lägger sig i.