fredag 30 mars 2012

Våren är nypudrad

...eller har den tagit en paus? Jag vet i alla fall att det som göms i snön alltid kommer fram. Varje vår önskar jag att vi hade byggt om uthuset så att allt skulle rymmas inne. Glöm det. Göm det.

Gömma sig vill nog socialnämndensordförande i Boden göra efter ett möte med anhöriga till de demenssjuka som bor på Bergbacka. Vad han sa kan du läsa här.

Denna vecka har vi fårtt läsa om hur Carema tar över ett boende för unga människor med Asperger och andra neuropsykiastriska diagnoser och vad som kan hända då. En ung flicka från Stockholm placerades där vid jul. Hon hade många svåra självdestruktiva beteenden och krävde stor omsorg. Trots detta tog hon sitt liv en natt helt ostörd. Läs Nils Johanssons reportage här.

En profil anser vissa, en man med lite dålig smak andra. Nu har förre rektorn för Norrlands entreprenörgymnasiums uppsägning provats i Arbetsdomstolen. Han fick sluta på grund av vad som fanns på hans Facebooksida,men han vann i AD.

Ett teveprogram som jag aldrig har sett men hört talas om är den svenska varianten av Topmodel. Från Norrbotten deltog Victoria Eriksson. Hon berättar om sitt liv och sina drömmar här.

Denna vecka har vi drabbats av flera vårtecken, eller så har äntligen våren klivit fram. Allt beror på hur vi ser på att snön förvinner och den grå tiden kommer fram. Det började med att vi får åka runt över Gäddviksbron om vi ska söderut. Svagisen brer ut sig och den tornar upp sig mot den norddöstra sidan av Bottenviken. Dessutom stängs dem enda isvägen mot Sandön. Nu öppnas farleden.

Kanske är den nypudrade trädgården ett tecken på att vi måste ha tålamod? De kalla graderna en chans att vädra de varma kläderna. Allt är antagligen till det bättre, idag igen.

torsdag 29 mars 2012

Med en kudde i handen

Han åker så bra att han har tagit sig in bland dem som får åka finalen i VMkonståkningen, Alexander Majorov. Jag hoppas att allt går så bra som det ska. Men jag kommer inte att våga se utan att ha en kudde i handen. Lycka till.

onsdag 28 mars 2012

En ros är en ros

En ros vill jag ge till alla som bryr sig. Till alla som gör det där enkla i vardagen. Till sopsorteraren, till dig som sandar på halkan, till alla som ser när barnen behöver lite hjälp, till dig som tar in posten till grannen, till dig som öppnar porten och släpper in dem som inte kan...ja, ni är många som är värda en ros varje dag.

Det har även världens rikaste direktörer upptäckt. Helt plötsligt när de har vunnit det ,mesta så ger de intervjuer där de hyllar tilltron. Det har läst Tony Judts Illa far landet och längtar tillbaka till ett liv med relationer. Ett uttalande som förvånar är att flera av dem säger att de har vunnit klasskampen. Och förlorat.

tisdag 27 mars 2012

Mer än dikten

Får bilder på julrosor som växer på östra sidan av Öland. Mina vilar än under den hårda skaren. Jag får njuta av orkidéerna som blommar för andra gången denna vinter. En sak får jag veta. Ja, att julrosor gillar sand och gärna växer nära havet. Får strössla med sand när solen lyckats smälta bort locket över rabatten.

Gårdagen var häftig. Efter ett riktigt vått regn så kom solen fram. Vid sju glödde himlen och dimman över älven kröp fram.
Verkligen är mer än dikten. En vanlig grå dag.

måndag 26 mars 2012

Bonus

Vissa måndagar är mer vardag än andra. Idag är regnet som får den gamla snön att vittrar en bonus. Inte av samma magnitud som de bonusar som Nordbanken förser sin vd med. Men det är en bonus för oss som väntar på gråvåren.