torsdag 6 april 2017

Mellan alla pölar

Livet, det livet kommer tillbaka igen. Vi hoppar mellan alla pölar och njuter av vinden från söder i den obarmhärtiga vårsolen. Sanden ligger i drivor och isen flyter sakta iväg. Det är inte vårvinter längre utan nu är det plaskande vår.

På Storgatan möts vi i våra vinterjackor men utan mössa. I slänten står 2017 års majblommor på höga kvastskaft. Ni vet de fina som ser ut som nyckelpigor. Det är en ung tjej från Luleå som har designat dem. Uppe vid Domkyrkan går vi in i den samiska butiken. Här finns torkade bär, renkött och fisk och världens godaste ost från Jokkmokk. Dessutom det finaste hantverk.

Jag kunde inte låta bli att köpa en majblomma när en av skolflickorna på Kläppen kom fram och sålde. Den är så fin tycker jag. Dessutom vet jag att pengarna som samlas in går till de barn som lever mitt bland oss och som aldrig hade kunnat vara med och sporta, åka på skolresa eller spela ett instrument.

På Nygatan har en rysk butik öppnats så nu kan vi köpa riktigt ryskt rågbröd och häftiga tesorter. Jag hittade hallonte i en plåtkorg.
Den blir bra att plantera blommor i.

En dag med lite guldkant.