lördag 12 juni 2010

Studenttårta

Sju lager och svenska jordgubbar, A dekorerade. God och stor. Den räcker till en studentfest till.

Sjung om studenten

Nu har vi torkat glädjetårar och njutit av studentdagen. Min fina Signe finns med i detta reportage.

torsdag 10 juni 2010

Det doftar...

såpa. Det var längesen det gjorde det. Trägolvet i stora rummet är nu såpat efter alla konstens regler för att behålla sin vithet. Ett jobb som tar tid, men som verkligen ger resultat. Doften välkomnade mig nu på morgonen och gjorde mig glad.Kaffe, vitsåpa och liljekonvalj.

onsdag 9 juni 2010

Följetongen om Fritz Olsson

Det blir en väldigt liten park på Fritz Olsson-tomten. Norrporten vill tjäna pengar på sin superdyra mark. Vårt kommunalråd Karl Petersen, s, beräknar att värdet på stans mest centrala tomt är mer än 100 miljoner kronor.
"De pengarna kan vi göra bättre saker med än att köpa en tom tomt."

Här är Storgatan mot öster.Här är Fritz Olsson-tomten mot norr.Här är jordhögen som ska bli park! Jag hoppas på ett lass till...

tisdag 8 juni 2010

Idag har jag flyttat minst 25 målardukar, 30 bilder, 20 ramar, 25 akvarellpapper, symaskinen, 20 meter tyg, tre lådor med olika sytråd, alla olje- och akvarellfärger. Nu ska det ske. Jag ska kunna arbeta i mitt rum inte bara förvara.. Även om en del fortfarande är hipp som happ är mer än 50 procent på sina platser. Nu kan jag hitta och slipper stöna och leta.

Det är härligt

Hur det blev. Ja, som vanligt borde jag ha burit ut mer.  Men det får bli nästa gång.

Nu är den slut...

... tiden mellan hägg och syren. Idag har vi fått en ny doft i trädgården att njuta av. Bondsyrenens lite tunga generösa blomma.

Nöjd idag

Jag är nöjd och glad!

Varje morgon när jag slår på datorn har jag fått ett meddelande från Lisbeth. Hon är en höna som flyttat in hos familjen Husberg. Ett alter ego för mamma Husberg där hon vandrar på gården och arbetar med sitt företag. Lisbeth är nöjd nästan jämt. Hon sprätter omkring och söker efter reden runt om i hela huset. Ibland blir hennes värd nöjd också. Då har Lisbeth hittat en plats där hon har lagt ett ägg.

Enkelt.

Det är livet för Lisbeth. Enklare var livet för oss också. När det var självklart att vi kunde leva med en ful tapet utan att gnälla. Ibland när jag slår upp tidningarna ryggar jag tillbaka inför alla ambitioner när det gäller våra hem.

Ursäkta mig, men Simon och Thomas hurtiga utrop i trean, om fulhet, de är inte kul. Tipsen från alla håll om att vi måste göra om lägger en tyngd över axlarna. Jag är uppväxt med att man skaffade gardiner till fönstren. De tvättades när fönstren putsades. Sen strök vi dem och satte upp dem igen. Idag har jag en hel byrå full med gardiner, och tyger som ska bli gardiner. Är jag lyckligare? Är jag nöjd?

 Nöjd är jag därför att min Sibiriska klematis har växt sig dubbelt så stor denna försommar.

När är du nöjd?

Evas värld berättar här om att vara nöjd med det vi har.

måndag 7 juni 2010

Nu grönskar det i dalens famn

(Sävstaholmsdoft och morgondagg)

Denna morgon är en gåva. Ja, det är den verkligen. Jag har aldrig sett så många blommor på min klematis från Sibirien. Jag har aldrig känt så stark äppelblomsdoft i luften. Jag har aldrig sett så många liljekonvaljer under äppelträden.
"Men jag kan inte bara gå här och drömma".
Nu gäller det att återgå till förberedelserna. Och planera. Tänk att det bara är fyra dagar till min fina S tar studenten.

söndag 6 juni 2010

Ryssen kommer!

Hit kommer jag tillbaka. Den första bilden är en liten del av Alexander Brodskys verk "Inför offensiven". Den andra visar utställningsrummen och Sara Edströms fina gosedjur för soldater i fält.
Den tredje vilka utställningar Havremagasinet erbjuder i sommar.  Detta fantastiska hus med sina spännande utställningar är värt en resa på många mil.

På första sidan

Idag toppar la Suéde Libérations första sida. Dels är det Robert Soderling, som de stavar hans namn, som är i final i Franska öppna.

Men viktigast är att Henning Mankells dagboksanteckningar från Ship to Gaza finns att läsa.Dessa anteckningar  har även publicerats av The Guardian.

Jag kan inte minnas när Sverige dominerade en fransk tidning senast. Det var nog när Henning Mankells svärfar Ingemar Bergman dog.

En kvinna jag gillar

Hellre barfota än boklös har hjort en lista över Helene Hanffs böcker. Tack.
Nu vet jag vad jag vill läsa. Jag började försommaren med att köpa in en ny Brev till en bokhandel för den gamla hade ramlat i bitar.

Helene Hanff - Brev från New York
Originaltitel: Letter from New York
Översättare: Berit Skogsberg
Förlag: Bokförlaget Trevi
ISBN: 91-7161-039-1
Kanske gillar du: