tisdag 8 juni 2010

Nöjd idag

Jag är nöjd och glad!

Varje morgon när jag slår på datorn har jag fått ett meddelande från Lisbeth. Hon är en höna som flyttat in hos familjen Husberg. Ett alter ego för mamma Husberg där hon vandrar på gården och arbetar med sitt företag. Lisbeth är nöjd nästan jämt. Hon sprätter omkring och söker efter reden runt om i hela huset. Ibland blir hennes värd nöjd också. Då har Lisbeth hittat en plats där hon har lagt ett ägg.

Enkelt.

Det är livet för Lisbeth. Enklare var livet för oss också. När det var självklart att vi kunde leva med en ful tapet utan att gnälla. Ibland när jag slår upp tidningarna ryggar jag tillbaka inför alla ambitioner när det gäller våra hem.

Ursäkta mig, men Simon och Thomas hurtiga utrop i trean, om fulhet, de är inte kul. Tipsen från alla håll om att vi måste göra om lägger en tyngd över axlarna. Jag är uppväxt med att man skaffade gardiner till fönstren. De tvättades när fönstren putsades. Sen strök vi dem och satte upp dem igen. Idag har jag en hel byrå full med gardiner, och tyger som ska bli gardiner. Är jag lyckligare? Är jag nöjd?

 Nöjd är jag därför att min Sibiriska klematis har växt sig dubbelt så stor denna försommar.

När är du nöjd?

Evas värld berättar här om att vara nöjd med det vi har.

5 kommentarer:

Jane Morén sa...

Jag har under många år haft mycket tufft ekonomiskt ensamstående med tonåringar som jag är. Jag har utvecklat något jag kan kalla shoppandets anorexi. Jag kan fan knappt handla något som inte är helt nödvändigt idag, jag skjuter hela tiden upp det, till en annan gång som inte inträffar.

Jane Morén sa...

jag tror också vi har mycket att vinna på att försöka vara nöjda med det vi har men eftersom marknadsföring idag riktar in sig mycket på psyke, hur de lättast får oss på fall krävs det oerhörd uppmärksamhet för att klara det. Men om vi genomskådar det sluga och förstår att för företagen får vi helt enkelt aldrig känna oss nöjda, då går de under, så hård är kampen om vår nöjaktighet.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag har också haft perioder med mycket lite pengar. Det gör som du säger att det är svårt att ta köpbeslut.

Jane Morén sa...

Ja det är svårt att ta beslut om vad som ska köpas när man måste spara hela tiden.

Granne med potatisodlaren sa...

Det är sak som jag tänkt på. Och det är att när pengarna har svårt att räcka till då kan marknadsföringen av vissa produkter som är onödiga och dyra nå mig. Och jag får helt plötsligt ett behov av handgjorda läderväskor från Paris.