fredag 19 oktober 2012

Försvunnen vecka

Denna vecka bara försvann. Ibland blir det så. Här är några bilder från måndag till fredag.

måndag 15 oktober 2012

På fel sätt

Nu får det vara nog! Inte fler mörka moln. Inte mer regn. Inte fler domedagspredikningar, inte mer rädslor. Det finns bra saker överallt. Molnen håller temperaturen uppe. Regnet kan ge oss billigare el. Men EU:s behandling av de länder som lånat pengar av de stora tyska och franska bankerna kommer inte att leda till något positivt. Domedagspredikningar skapar bara skräck och rädsla.

Jag kan inte begripa varför bankerna ska ha både ränta och skattebetalarnas pengar. Bankernas ledningar har ju valt att låna ut pengar till stater som fått betala höga räntor som riskpremier. Då är väl det dessa bankmän som ska vara rädda och betala för sina dåliga beslut. Inte de som inget kunnat göra.

Visserligen har staterna tagit beslut som varit otroligt dumma. Men de har varit ivrigt påhejade av den europeiska centralbanken och bankerna som lånade ut pengarna.

Varför inte tänka inovativt. Leta efter de värden som finns och satsa på dem. För ingen ska kunna komma och säga att domedagsprofetiorna kommer att leda till att vi kommer framåt.