onsdag 17 november 2010

Rosa ligger isen

vid älvens strand. Jag måste hinna se energin som flödar från solen en vanlig novemberdag. Den hjälper så här i morgonmörkret. Iskylan slår emot mig  när jag trampar upp till brevlådan.  Hela jag vaknar med ett ryck och piggnar till  vid den första kaffekoppen. Tjugoen kalla grader ute, det gäller att tjudra bilen vid eluttaget och vänta på att motorn värms upp.

7 kommentarer:

EvaB sa...

Med frost på de sydhalländska åkrarna njuter också vi vacker morgon. Trevligt att läsa om er norrländska riktiga vinter. Om stickat mönster och den roliga formuleringen att tjudra bilen vid elurtaget. Den kommer jag nog att skratta åt hela dagen!
På din blogg hamnade jag för att jag tyckte det var så trevlig titel.
Må så gott!

Sophia Callmer sa...

Oj, nu märks det var i landet man befinner sig, vackert och kallt har du det! Här blåser snålblåsten och geggan hänger fast i skorna.
kram

Granne med potatisodlaren sa...

Välkommen EvaB vad kul att du hittade in till min blogg. Det är en viss humor i att alltid sätta fast bilen i ett eluttag för att vara säker på att den ska må bra och rulla vidare.

Sophia, det är nu det märks att vi har 160 mil emellan oss. Idag skulle jag gärna ha lite lera på skorna. Igår kväll gick jag in i ett möte sju på kvällen när det var minus åtta, ut kom jag två timmar senare och då hade vi minus 20. Det är glittrande vackert och isande kallt.

Evas värld sa...

Så vackert Eva, men så kallt. Det är så fint hur du förmår njuta av varje skiftning i vädret och hämta energi och skaparkraft ur det!

Granne med potatisodlaren sa...

Tack Eva,det är tur att det är vackert när det är kallt. Annars är det inte kul. Varje eftermiddag har ett alldeles eget ljus som jag följer nu när det sakta försvinner.
Vi har en månad kvar till vintersolståndet...

Anonym sa...

Härlig bild (igen) Eva! Jag längtar till dina bilder, vill finnas där!

Granne med potatisodlaren sa...

Du får väl ta anslutningsflyget när du kommer till Arlanda. Vi finns här, kylan och jag.