fredag 29 juli 2011

Vissa dagar bara blir - bra att minnas

Nu när S flyttat in i sitt kollektivboende så skulle vi fixa en flyttpresent. Det hon längtade allra mest efter är en elvisp. Sagt och gjort. En visp och sju småkakor senare kom vi på besök till den nyrenoverade femman där hon bor. Hon bor granne med Ulrika Hydman Walliens skulptur och har en stor balkong i söderläge. Saft, kakor och massor med solsken. Det är en av de sommardagar som är goda att minnas.


En annan dag som jag kommer att ta fram i vinter är vårt besök i Lövskärs hamn. Ljumt vatten i havet. Lyxmackor och chokladtårta. Fisk från båtarna. Och goda möten med människor vi inte sett på ett tag. Havet som en spegel i hamnen där små små fiskbarn simmar i det klara vattnet.Minnen som värmer när vindarna viner från nordväst. Bättre än den hetaste kamin. Även om en vedbrasa hjälper.


torsdag 28 juli 2011

onsdag 27 juli 2011

Motsatser

Så här ser det ut idag.
För ett år sedan var det livligare i trädgården.
Lägg märke till "dagsljuset".

tisdag 26 juli 2011

Före och efter

I förra veckan hände två saker som alltid kommer att vara milstolpar i mitt liv. På måndagen förlorade min mamma sitt ben efter många månaders smärta. På fredagen förlorade jag och många andra bilden av hur vårt samhälle är.

Idag har några dagar förflutit sedan oron och rädslan byggde bo i mig. Det är som om en kall, frusen fågel darrar och  kramar mitt hjärta. Jag känner mig sluten. Men all kyla skingras av de unga människor som här i Luleå och på många andra ställen engagerar sig för livet och demokratin. Som hyllar vårt samhälle fyllda av tillit.

En annan oväntad förändring är att jag oroar mig mindre inför beslut i vardagen. Vad som är viktigt är helt enkelt självklart.
söndag 24 juli 2011

Tomrum

Mina ord är slitna. Mina texter var för en annan tid. Ensam på älvens strand försöker jag hitta det jag förlorat. Men det är bara åskans muller, blixtarnas ljus och kylan i luften som får mig att nå några få bokstäver.