fredag 8 juli 2011

Backtimjan

Tittar på allt som växer i den lilla, lilla trädgården. Hittar mammas minnen från Öland. Det är backtimjan som syns först. Doften fungerar som en enkel biljett till mina sommarlov. Skrubbsår med grönt. Den lite bittra doften av de lila blommorna när jag lekte burken.

torsdag 7 juli 2011

Morgonen vaknar

Det är speciellt att vakna till fler än en tidningsbil. Att lyssna till att den nya dagen fylls med fågelkvitter, motormuller och hissens sång.

tisdag 5 juli 2011

Tack för denna morgon

Daggig, solig och så ljuvligt doftande är denna fagra morgon. Dessutom blev jag lycklig när solen väckte mig och det första jag tänkte på var att nu vet jag var jag la mina kuponger. Kul att hitta igen sitt minne.

måndag 4 juli 2011

DN kan inte svenska språket

Idag skriver Hans Olsson 

Hittills har regeringen åkt på ett tjugotal nederlag i riksdagen när de rödgröna och Sverige­demokraterna gemensamt röstat emot Allianspartiernas förslag

i DN.

Hans Olsson har svårt för det svenska språket. Vad jag har sett sen valet är att Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna har var och en för sig röstat mot regeringen. Inget av dessa partier har någon allians eller samarbete efter valet.

Dessutom skulle regeringen och Sverigedemokraterna med samma oprecisa språk gemensamt rösta för två tredjedelar av regeringens förslag.

Här kan du läsa hela artikeln.

Lägg dessutom märke till att Dagens Nyheter inte vågar ta in läsarnas kommentarer på intervjun med Fredrik Reinfeldt.

söndag 3 juli 2011

Det hade jag ingen aning om nummer två

Ibland ser jag ett skymningsland när jag läser vad ansvariga svarar när de har gjort fel. I morse fick jag möta DSB First Väst affärsområdeschef, Rolf Torwald i Göteborgsposten.

Han har ansvar för att all regional järnvägstrafik ska rulla i Västra Götaland. Men från och med i fredags gick flera lokförare på semester och då slutade många av tågen gå. Det fanns inga semestervikarier.

Vad säger denna chef till tidningen när han ska förklara sin dundertabbe?

"Jag hade ingen aning om detta- fick först veta att det var så här på fredagsförmiddagen. Och då skickade jag ett mail till Västtrafik, ( Västra Götalands regiontrafikbolag). Felet jag gjorde var att jag skickade mailet till fel person."

Men att alla människor som ska resa i Västra Götaland inte vet om tågen rullar och att 40-50 tåg ställs in per dag, det är inget allvarligt fel, eller? Att högsta chefen för DSB First i Västra Götaland inte har sett till att anställa semestervikarier, det är väl helt normalt?