fredag 5 juli 2013

Vi tar det goda med det onda

Varför Ikea, gnäller jag, när telefonen ringer och Älmhultsföretaget skjuter upp leveransen en gång till. Måste vi åka 25 mil en gång till? Det verkar så...Den mesta tiden i denna lilla renovering kommer att ha gått åt till inköp och resor. Det gäller att ta det goda med det onda.

Vid nästa resa kommer jag att njuta av de fina utställningarna på Aines i Torneå.
Gå in på hennes hemsida via länken här ovan. Det ska bli så kul att få se hennes bilder.

torsdag 4 juli 2013

Förvirrad

Det är bräder, betong och masonit där vi ska sätta upp panelen... Det krävs mer tänk och mindre verkstad tänkte vi när vi hade spacklat tegelväggen. Såg att skafferiet i Haparanda höll på att ta slut så vi lät spacklet torka och for.

Det var veckans upplevelse i förvirring. Vi hade med oss katalogen och visade vilket skåp som vi ville köpa. Lagerpersonalen försökte visa var vi skulle hämta de olika delarna. Men, de visste inte hur de skulle beställa de delar som skulle lämnas ut efter vi hade gått genom kassan. Väl vid lagret så var det mesta fel.

Det vi trodde skulle ta 45 minuter, tog mer än tre timmar. Och då hade vi inte lyckats få överskåpen för både luckor och skåp var slut trots att de skulle finnas på lagret.

Tack du duktiga kvinna som kunde hjälpa oss så att det mesta blev rätt till slut. Och vilken service!! Utmattade for vi hem och gladdes åt att få fortsätta idag.

Då visar det sig att vår såg som vi har haft i tio år inte klarar av bredden på panelen. Sågen som varit en kär vän duger inte idag. Ny inköp stundar, puh.


söndag 30 juni 2013

Sommarprojektet

Det är nu projektet börjar. Första tar vi fram fläkten som ska sitta över spisen från sin förvaring sedan hur många år? Den fungerar. Först tror en i familjen att vi köpt en vit fläkt med ljusblå ränder-men det var bara skyddsplasten som förvirrade.

Långa listor med inköp inför väggen som ska kaklas och utflykt till de bygghandlare som har målad panel. Väggarna ska bli vita och mer skärgårdslika. När vi är klara med detta ska vi se om vårt skafferiprojekt blir av. Just nu är det hur vi ska dra all el som måste kluras ut. Våra föregångare i huset har dragit fem kablar genom taket in i skafferiet som vi måste flytta.

När allt är klart då har vi renoverat halva köket. Och det är gott så.
 Vad jag längtar efter att ha ett skafferi där allt syns. Idag behöver jag ficklampa för att hitta till de där burkarna som jag nästan glömt bort.