lördag 2 maj 2015

Spanar efter konst och knoppar


Färgfest och papperstest. Morgonen börjar bra här i skuggan av alla knoppande träd. Syrenen, rönnen, björken, häggen alla är de på gång.

I backen syns det att lökarna kommer upp och vid Tsarens träd finns det fem gullvivor. Snart händer det, ja, att våren kommer och är över på en vecka. En vecka kvar är det till denna explosion enligt spanarna i Norrköping.

Vi ska spana i Piteå och kolla in deras nya kulturhus. En lagom utflykt när solen leker tittut med molnen.
torsdag 30 april 2015

"Vi vill sortera bort dem som inte är som vi!"

Inga vårvindar alls och en molnfri himmel. Idag får vi njuta av en ljum valborg vid älvens strand.

Vi sitter här vid köksbordet och undrar varför Beatrice ask och Thomas Tobé kommer undan med sin debattartikel i DN idag. Den de kallar Förbjud organiserat tiggeri. 

Varför är det ingen som frågar om varför dessa moderater skriver denna artikel? Vilka flörtar de med? Och varför ska de förbjuda tiggeriet ?

Vilka undantag ska vi ha? Frälsningsarmen? Skolklasser? För det enda organiserade tiggeriet som undersökningar kan hitta här i landet utförs av välgörenhetsorganisationer. Inget talar för att någon annan har organiserat något tiggeri.

Utom då de främlingsfientliga personer som vill hitta orsaker till att sortera bort de som dem inte vill se på våra gator och torg.

Viktigare är att hjälpa till för att minska deras fattigdom.


onsdag 29 april 2015

Svaret är inte någon rymdfysik

Ja inte är de tjusigare idag när det är varma grader. Det var frosten som fick mig att se något nytt i går när jag gick till brevlådorna och såg mönstren på sopsäckarna.

tisdag 28 april 2015

Ledtråd nummer två

Den andra ledtråden kommer här. Is, fukt och kyla. Och så en härlig ispannakak på utebordet. Den frös ihop i natt. Men vad var det på bilderna i inlägg nummer ett?

Första ledtråden

Här är morgonens äventyr, ett helt nytt landskap. Det fanns bara där vid vägen i gryningen.. En värld fylld av former och skuggor. En plats gnistrande och vit. Kan ni gissa var jag hittade denna speciella plats?

(En ledtråd är att den är av svart plast.)

Fler ledtrådar kommer.

måndag 27 april 2015

Det blev inte en kopp på altanen

Vissa morgnar är det lite sömningare och lite tyngre att kliva upp. I morse var det mer än jobbigt. Snön föll, molnen var ovanligt mörka och Stella the cat hoppade från sänggaveln rakt ner på mig som bara ville ligga kvar och dra mig. Kort sagt inte veckans bästa.

Då kom en pilfink och drillade utanför fönstret. Ja, jag visste inte att det var en pilfink. Det fick jag veta av två kompisar på fejan. Då kunde jag söka upp lätet och se vilken av alla olika drillar som denna fint tecknade fågel står för. Lyssna ni också med hjälp av länken.

Ja, så var det snön. Inte kul när man har bespetsat sig på att sitta på ett fårskinn och njuta av dagens första kopp. Det brukar funka även om det är kallt. Men nu med både vind och våta flingor så tänkte jag bara stanna inne.

Glöm det, tänkte Stella och for ut som ett streck. Hon stack iväg och rusade upp i rönnarna, i granarna och under huset. Fram kom en grå tuss full med damm, barr och löv. Efter 20 minuter klev hon in och skakade av sig allt som fastnat i pälsen. Vad jag gjorde. Sprang och kollade att hon inte for över vägen. Försökte plocka upp  henne när hon klättrade och skakade på kattgodispåsen.  Men det var hon som bestämde när utflykten skulle ta slut.

Jag fick skaka av stolsdynan och servera ny kattmat.