fredag 30 mars 2012

Våren är nypudrad

...eller har den tagit en paus? Jag vet i alla fall att det som göms i snön alltid kommer fram. Varje vår önskar jag att vi hade byggt om uthuset så att allt skulle rymmas inne. Glöm det. Göm det.

Gömma sig vill nog socialnämndensordförande i Boden göra efter ett möte med anhöriga till de demenssjuka som bor på Bergbacka. Vad han sa kan du läsa här.

Denna vecka har vi fårtt läsa om hur Carema tar över ett boende för unga människor med Asperger och andra neuropsykiastriska diagnoser och vad som kan hända då. En ung flicka från Stockholm placerades där vid jul. Hon hade många svåra självdestruktiva beteenden och krävde stor omsorg. Trots detta tog hon sitt liv en natt helt ostörd. Läs Nils Johanssons reportage här.

En profil anser vissa, en man med lite dålig smak andra. Nu har förre rektorn för Norrlands entreprenörgymnasiums uppsägning provats i Arbetsdomstolen. Han fick sluta på grund av vad som fanns på hans Facebooksida,men han vann i AD.

Ett teveprogram som jag aldrig har sett men hört talas om är den svenska varianten av Topmodel. Från Norrbotten deltog Victoria Eriksson. Hon berättar om sitt liv och sina drömmar här.

Denna vecka har vi drabbats av flera vårtecken, eller så har äntligen våren klivit fram. Allt beror på hur vi ser på att snön förvinner och den grå tiden kommer fram. Det började med att vi får åka runt över Gäddviksbron om vi ska söderut. Svagisen brer ut sig och den tornar upp sig mot den norddöstra sidan av Bottenviken. Dessutom stängs dem enda isvägen mot Sandön. Nu öppnas farleden.

Kanske är den nypudrade trädgården ett tecken på att vi måste ha tålamod? De kalla graderna en chans att vädra de varma kläderna. Allt är antagligen till det bättre, idag igen.

Inga kommentarer: