måndag 13 februari 2012

Adjö demokrati

Ibland vill jag inte tro vad jag hör. Idag är en så´n mörk måndagsmorgon. Idag har demokratin skrotats i Grekland. Och allt sker enligt de förutsägelser som CHOCKDOKTRINEN av Naomi Klein gör. Hon beskriver hur ekonomiska kriser framkallas och används för att ta makten från de demokratiska institutionerna.

Först historiskt med krisen i Chile som leder till en militärkupp. Sedan med insikt om hur det kommer att ske i våra europeiska stater. Hon berättar om hur staternas oförmåga att tvinga företag och de som äger kapitalet att bidra till samhället med skatter kommer att ge banker och andra som lånar ut kapital chansen att ta makten.

Nu har politikerna som valts av folket avsatts från sina riksdagsplatser i Aten. Var kommer det att ske nästa gång?

Ja, var kommer Världsbanken, den internationealla valutafonden och de europeiska institutionerna ta i nästa gån g och avsätta de politiker som väljarna valt?

3 kommentarer:

Jane Morén sa...

Vanmakten jag känner. Men samtidigt hoppet. Nu när folk ser hur det går om kapitalet ges fria händer.... Läste i morse en recension av en väldigt intressant bok: Dept, som handlar om skuldsättningens historia och hur den framkallar våld och krig.

En annan sak: din bild är grymt, grymt vacker!

Granne med potatisodlaren sa...

Tack kära Jane för ditt fina beröm. Jag tänkte mig skuggorna som skymmer framtiden ungefär.

Ska leta reda på texten som du rekommenderar.

Jane Morén sa...

Jag har länken på min blogg:)och på Facebook.