lördag 12 november 2011

Dimmglaserad

Klockan är några minuter före sju och jag glider ut på altanen. Hela världen är glaserad av dimman. Det finns lite blått ljus nere mot öster. Annars är det som att vandra i en iskall frys. Jag halkar runt. På samma sätt som min blogg halkar mellan helt olika ämnen.

Det där hoppandet mellan böcker, samhälle och naturintryck tänker jag på idag. Jag kollar in alla tråkiga miljonärer som själ pengar från oss skattebetalare när Carema utarmar äldrevården. Jag undrar vad de känner när deras namn och ansikten blir offentliga. Jag hoppas att det stör dem mer än vad en genomblöt blöja stör deras stackars patienter. Måtte alla deras aktier bli värdelösa snabbt.

Kolla in dem här.


Denna granskning av äldrevården i Stockholms län ska Dagens Nyheter har all heder av. Carema borde bort. Jag tänker på den kommun där mina föräldrar har bott i mer än 40 år. Där finns det inget val. All vård av svårt sjuka åldringar där tjänar dessa giriga gubbar miljoner på.

Maria Larssson, Göran Hägglund, Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Jan Björklund och Annie Lööf ni förordar valfrihet - För vem då?- inte för dem som är sjuka och svaga. Utan för Caremas ägare som kan välja på vilket sätt de misshandlar gamla för att klämma fram ytterligare en miljon.

3 kommentarer:

Jane Morén sa...

Jag tänker i samma banor som du, jag tror vi är väldigt många just nu som tänker på de gamla och som ser hur fel allt gått, vilket många av oss redan förutsåg när vi hörde om att riskkapitalet skulle in i vården. Vacker bild på trädet. Här är just nu en ljusgrå stadsmorgon. Jag ska snart sätta mig på cykeln och cykla norr om stan. Fin ny sida förresten, man ser alla dina bilder som på en utställning!

Karin sa...

Så trist och dessutom precis vad man kunde vänta sig. Utomlands skrattar de åt oss: Kolla vilka naiva typer. De SKÄNKER bort sedelpressar. Garanterade inkomster, finansierade av skattemedel och det är bara att kamma hem vinsterna så fort som möjligt på barn, sjuka och gamla!

Granne med potatisodlaren sa...

Jane tack för berömmet. Jag blir lika arg som du när jag ser hur de som är beroende av skola, vård och omsorg blir sedelpressar hos riskkapitalister. Här är det gråaste grått och helt isglaserat.

Karin, risken är noll och ansvaret det tar ingen. Oj, varför blev det på detta sättet säger Maria Larsson och skyller på att de anställda undersköterskorna inte tar sitt ansvar...och riskerar sitt jobb genom att berätta om hur dålig omsorgen är. Det är helt otroligt hur naiv man måste vara för att platsa i denna regering.