torsdag 18 december 2014

Är det sant att KD och SD är lika?

Det är många som är rädda och en av dem som allra räddast är heter Ian Wachtmeister. Ni vet fåntratten som skapade Ny demokrati inför valet 1991. Nu vill han se till att hans rasistiska tankar, som gav oss lasermannen och skinskallars våld mot dem som har mörkt hår sprids över landet av Göran Hägglund och kristdemokraterna.

Han, just han berättar att det egentligen inte finns någon skillnad mellan Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Han är rådgivare till Jimmie Åkesson samtidigt som han föreläser för kristdemokraternas ungdomsförbund.

Han kallar sig själv den evige ungdomen. Vi andra kan väl se att det är en man som aldrig tvingats växa upp.

Men han kan med sitt gamängaktiga sätt charma många, Göran Hägglund, ordförande för Kristdemokraterna är en. Han har redan börjat skapa en berättelse om att man skulle kunna spara  bort flyktingarna. 

Visst låter det barmhärtigt? Ja, att dessa människor som flyr för sina liv ska få ännu mindre än idag. För då hoppas Göran Hägglund att de aldrig kommer hit. Det är skamligt att tala om besparingar när vi istället för at klara av de åtaganden vi har borde använda skattepengarna klokare. Ja, inte slänga ut dem till privata företag utan använda dem till mottagande och svenskundervisning, inte till vinster som skickas till Guernsey eller Jungfruöarna.

Var kommer dessa grumliga uttalanden från? Det är ju han som har haft posten som socialminister, det är ju hans budget som gäller, varför är han ute och fiskar hos de obarmhärtiga?

Så sitter jag här och hurves över hur det kunde bli så här och läser på fejan. Där ser jag hur en kristdemokrat lägger ut en artikel från 2011. Den handlar om vänsterpartisten Rossanna Dinamarcas hemresor från Stockholm till Västra Götaland. Han vill att alla ska se hur hon använder skattepengar. Och det gör han för att hon har sagt att Björn Söder inte är henne talman. Istället påstår kristdemokraten att Dinamarca snor pengar när hon åker hem. Min stilla undran är om inte Göran Hägglund och de andra kristdemokraterna i riksdagen  som reser hem är lika stora tjuvar?

Göran Hägglund har väl rest för många fler skatteskronor med regeringsplanet, och när han flyger till Jönköping? Vad är han då? En som snor skattepengar, eller en som reser hem till familjen?


6 kommentarer:

Eva Swedenmark sa...

Tja det är väl ganska uppenbart att det enda Hägglunds artikel handlar om är röstfiske i grumliga vatten. Där han slåss om platser med många moderata lokalpolitiker. Det är ofattabart för mig att många av c-och fp-röstarna står ut att samarbeta med dessa grumliga politiker. Idag klubbas en budget av Alliansen-SD med en nedskärning på kulturen på 366 miljoner. Var det den politiken de mer kulturradikala centarpartisterna och folkpartisterna röstade på?

Nini sa...

Hörde i radion imorse KDs förslag om hur man kan spara på flyktingmottagningen på olika sätt och göra det mindre attraktivt att komma till Sverige. Tänkte just då att nu går de SD till mötes genom att komma med förslag som de skulle kunna gilla. Förslaget, som jag förstod det, gick ut på att istället för att ge flyktingar permanent uppehållstillstånd, ge dem ett tidsbegränsat som skulle omprövas efter en viss period. Om det då fortfarande skulle föreligga fara i i ursprungslandet, och först då, skulle de kunna beviljas permanent uppehållstillstånd. Detta skulle enligt KD göra Sverige mindre attraktivt att komma till. Jag ryser. KD och SD har nog mer gemensamt än Ian Wachtmeister. Dessutom skulle man snabba på asylprövning för folk från länder som man bedömer som inte längre farliga, exempelvis delar av Balkan. Med syfte att få ut folk är min slutsats.

Granne med potatisodlaren sa...

Eva, det är så trist och sorgligt att se hur kristdemokrater och andra borgeliga använder SD:s retorik för att försöka fånga in röster. Jag vill sjunga med Jacques Brél om la Bourgeoisie, eller vad ska man göra när inga politiska idéer får genomslag utom dem som slår på de svagaste? Både indragningen av pengar till kulturtidskrifter och att spara på dem som inget har hör på ett sätt ihop.

Granne med potatisodlaren sa...

Nini, det är inte hederligt att plocka upp SD:s retorik och att slå mot dem som svagast är. I morse ringde en bekymrad dam till P1 och ville tala om hur obarmhärtigt Göran Hägglunds förslag är. Då började programledaren att snacka om att bidrag måste vi väl diskutera som t ex RUT-bidrag. Istället för att tala om vad som händer när de svagaste utsätts för ännu fler neddragningar.

Nini sa...

Och just nu hör jag på radio (Hägglund) att de också skulle sänka etableringsersättningen och att det skulle vara en morot till att jobba. Etc etc etc. Det blir bara värre och värre.

Nini sa...

Läs även det här http://www.politism.se/story/cyniskt-och-ogrundat-fran-desperat-hagglund/#post-20328