onsdag 24 februari 2016

Nödbostäder och lyxlägenheter är allt som ska byggas

Finns det en bostadsbrist i Sverige? Nej, säger Boverkets expert. Han påstår att alla kan få en bostad bara vi låter hyrorna skena och tar bort alla skatter på fastigheter.

Men han tillstår att det hjälper ingen som idag är bostadslös.

Vi andra som har upplevt köerna i slutet av 1970-talet och i början av 1980-talet vet varför vi fick chansen att flytta in i en lägenhet med ett eget kontrakt.

Bodstadssubventioner.

Så enkelt är det.

När jag son 27-åring fick chansen att flytta till en egen lägenhet efter nio år i kö subventionerade staten bostadsbyggande.

Idag har min äldsta stått i kö i 3 479 dagar. De lägenheter som byggs kostar tre gånger mer än vad hen kan betala. Senast hen hittade en liten tvåa med en hyra som hen kan betala blev kötiden när alla hade anmält sig 4 897 dagar.

Till en lägenhet i förort utanför Luleå.

Vad gör då kommunledningen för att kunna behålla alla unga som vill stanna kvar?

Jo, de lägger fram "visioner" om att bygga ett Venedig på vattnet i Södra hamn. Vi ska få kanaler och vattenytor mellan husen och skyhöga hyror. Men inte en enda plan på att bygga billiga lägenheter. Jo, jag glömde container/barackhusen som de vill slå upp på grönytor. Inga riktiga bostäder utan nödbostäder 2016 när vi aldrig har varit rikare?!

Inga kommentarer: