onsdag 14 september 2011

Anne Sinclair-outgrundlig?

Det är spännande att följa hur historien om Dominique Strauss-Kahn utvecklas i de franska medierna. Ni vet den stora franska förföraren som fick sitta i New York och vänta på att den städerska som anmält honom för våldtäkt krossades under det amerikanska rättssystemet. Hon ansågs inte trovärdig, och då blev det inte någon rättegång trots tekniska bevis. Jurysystemet gör att offret måste leva upp till vissa förväntningar för att kunna få rätt.

Men för att återgå till denna veckas diskussion. Nu är det Anne Sinclair, den trofasta hustrun, som analyseras på längden och bredden. Varför står hon vid sin otrogne makes sida? Vad gör att hon inte viker ett tum?

Är det kulturellt? Är det betingat av att hon tillhör en internationell familj i den översta ekonomiska överklassen? Är det en möjlighet att framstå som en madonna? Eller är kärleken blind? Läs Johan Tolgert här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Svaret ar:"den oversta ekonomiska klassen" Den tillhor dom bada sa lange som dom inte borjar kriga med varandra i en skillsmassa. Gorde dom det skulle klassen behova valja sida, och da tror jag att hon kanner pa sig att dom inte skulle valja henne. I dagens europa ar der inte ett adligt hogaristokratiskt namn som lockar supporters, i vart fall inte till fordel for kvinnan. Hade hon varit hogaristokratisk man KANSKE situationen blivit en annan. Hon far val trosta sig med att bli presidentkandidat i socialistpartiet.

Evas värld sa...

Det är väl en blandning av klass, kärlek, pengar, politik...men jag tror också att det är mycket man inte vill se om man nu valt en man att gifta sig med och älska, man kan vara så in i döden blind för det man helt enkelt inte vill se

Granne med potatisodlaren sa...

Anonym(publ) Det är inte lätt att veta vad som väger tyngst. Men som presidentkandidat har jag svårt att se henne.

Eva, Tänk om hon verkligen är så blind att hon inget ser? Vilket liv. Jag undrar om hon inte väger för och emot, och finner att vinsterna är större med att låtsas som om det regnar.(I och för sig regnar det ofta.)

Anonym (opubl) Din kommentar förblir opublicerad. Inte något går att förklara med rasistiska argument.