torsdag 15 september 2011

Vått, vått, vått

Nio stora kraftstationer har öppnat dammluckorna och släpper ut kilowattimmar i massor. Dammarna längs med Lilla Luleälven är fyllda med sensommarens regn. Nu blir elen rekordbillig. Det är den ljusa sidan av så många dagars nederbörd, den mörka sidan är så många grå dagar på rad.

Vilken tur att solen syns idag. Då lyser de blommor som överlevt skyfallen, då känns det som om det finns lite sommar kvar.

6 kommentarer:

Sophia Callmer sa...

Tur att allt regn är bra för något! Här nere förvandlas tyvärr allt regn till gegga och översvämningar, kunde vara bar att kunna använda vattnet som en resurs i stället. Fantastiskt fin bild! kram Sophia

Granne med potatisodlaren sa...

Tack fina Sophia. Ja, det är tur att regn kan vara bra även när det regnar nästan varje dag. Kramar Eva

Maria Moln sa...

Underbara färger Eva! Kom nyss hem från en lyckad avtackning av en medarbetare, med god mat på konstmuseet i Eskilstuna. Vi har inte haft så mycket regn. Första dagen idag som det var lite höstkyla.

Granne med potatisodlaren sa...

Tack kära Maria. Idag lyser himlen rosa mellan molnen. Jag vinkade av J. Han sitter på Malmbanan vänners tåg mellan 6 på morgonen-i morgon bitti. De ska vara i Gävle hela lördagen. Sen flyger han hem för att Trafikverket har stängt av järnvägstrafiken norrut lördag-söndag.

Jane Morén sa...

Så inspirerande, jag vill ta fram mina akvarellfärger..men så vet jag ju, hur svårt det är, att få det så där fint som man tänkt, som du får det. Du gör så fin konst!

Granne med potatisodlaren sa...

Finaste Jane, tack. Ta fram dina färger och experimentera då får du massor med idéer.