onsdag 30 november 2011

Ur led

Men inget är som vanligt. Världen ser inte ut som vi tror. Vi vet inte vad vi ser och vad vi missuppfattar. I Sydafrika samlas världens makthavare för att smita från sitt ansvar. Vad kan vi annars tro när vår miljöminister Lena Ek är vice ordförande  en lobbyorganisation i Bryssel för kraftindustrin? Det gör mig sorgesen.

I Bryssel sitter Europas makthavare och undrar varför EMUpalatset inte håller. Varför byggsten efter byggsten rasar ner i avgrunden. Vad är valutan värd? Summan av alla brott mot reglerna? En sak är säker. Det är inte de som har blivit mångmiljonärer på att manipulera siffrorna som kommer att få betala fakturan.

Jag sitter här långt från de politiker som fjädrar sig vid borden i kongresspalatsen. De som visar att de har vunnit både makt och pengar genom att diskret visa upp en klocka från Patek Philippe. Mitt ur visar rätt tid för 149 kronor.

Idag sjunger älven med sin basstämma mot stränderna. Vinden sliter i björkens mörkvioletta grenar. Vågorna håller takten i fel årstid. Ur led är tiden.

Inga kommentarer: