fredag 20 april 2012

Närproducerat?

Ibland är vi vår egen värsta fiende. Då när det är svårt att orientera sig. Ja, när vi ska lösa ett problem som vi inte själva ser som svårt. Denna vecka är det Olofssons bageri som väljer att baka en del av sitt bröd i Estland. Läs mer om bageriet som använt närheten till kunderna som argument.


För att vara helt tydlig: Estniskt bröd är en delikatess, men det är inte bakat där vi förväntar oss att brödet ska bakas. Varför marknadsförde inte bageriet brödet som en häftig nyhet från den östeuropeiska brödkulturen? Det kan jag undra.

En debatt som blossat upp igen är den om vad Kiruna stadshus ska vara i framtiden. Ett minne på bild eller en del av det nya Kiruna. Läs vad Lars Lindberg, kirunabo anser om de förslag som kommer från kusten.


Nu ska all världens arkitekter få chansen att vara med och skapa det nya Kiruna centrum. Kanske framtiden kommer att bli ett sammanhållet byggnadsminne?


I år får vi njuta av snöfall långt senare än förra året. Nätterna är kalla och snön ser ut att vara för evigt. Trots detta är det tid för att planera och börja med vårbruket. Sätta några frön.

Om man inte ska vara med och pimpla på Torneträsk. Bästa isen...
Ramla inte omkull, för alla gasbindor är slut på apoteken i Kiruna. Det är tid för gorpi, en kallrökt färskorv och den behöver stöd för att hålla ihop i röken. Gasbindor passar perfekt.


Inga kommentarer: