torsdag 21 juni 2012

Veckans det hade jag ingen aning om

Veckan har varit en enda lång följetong av chefer som ständigt utbrister:
-  Det hade jag ingen aning om.


Avsnitt 101  i Norrbottens läns landsting. De undersökande reportrarna har genom att undersöka vilka läkare som arbetar som stafettläkare hittat en mycket anmärkningsvärd uppgift. Bo Torbjörn Ek och Mikael Nyberg berättar om att flera läkare är fast anställda i landstinget samtidigt som de anlitas som stafettläkare av samma landsting.

Vad svarar cheferna  och landstingsdirektören Gunnar Persson då?

Just det.

Det hade vi ingen aning om. Hur de nu hade kunnat undvika att förre landstingsrevisorn Lars Hedberg 2010 lyfte fram flera frågor kring hur läkarna har jobb vid sidan av sina anställningar.

Nästa helt ovetande chef är den förre vd:n för sjunde AP-fonden Peter Norman, numera finansmarknadsminister. Han var förvånad över att AP-fonderna använder pensionäreras pengar till fester med sprit, lyxhotell, lyxbilar, privata städtjänster och ovanligt höga löner. Sjätte AP-fonden har fler tjänstebilar än regeringen. Där är Ebba Lindsö styrelseordförande och hon hade inte heller någon aning.

Aning om reglerna som medger en tjänstebil per fond, eller att de som arbetar under hennes styrelse har plockat ut dyra bilar?

Ja, det har jag ingen aning om!


2 kommentarer:

Jane Morén sa...

Hoppas bakläxan blir en riktig minnesbeta som de sällan glömmer. Dessutom behövs nog en kurs i lite allt möjligt, typ kontroll, typ granskning, typ veta vad man betalar..etc etc-

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, Jane hoppas att de lär sig att skit inte försvinner av sig själv.