måndag 27 augusti 2012

Öppna ditt paraply

Vår jordgubbsskörd i helgen. Allt är sent så sent att jag aldrig varit med om något liknande. Då läser vi om hur isarna på Svalbard aldrig varit mindre. Hur det kalla smältvattnet förändrar väderfronternas rörelser på norra halvklotet. Har forskarna rätt kommer vi som bor i Skandinavien att få fuktiga, svala, sena somrar.

Parasollerna bytas ut mot paraplyer. En ny industri i vardande?

Det vi ser med blotta ögat är att allt växer och gror med en hastighet som vi aldrig sett här vid älvens strand.  Pilträden som sakta vuxit vid kanten till grusvägen har de senaste åren exploderat och hunnit bli dubbelt så grova. Rönnar och häggar tävlat från en liten planta och blivit till träd. De gamla svaga bärbuskarna har blivit stora och grova.

Gräsmattan var en sjö ända fram till juli. Inte en enda dag gick utan att det behövdes paraply på väg upp till brevlådan. Är det så här det blir? Morgnar med värmeljus och paraplyer på tork.

3 kommentarer:

Marina sa...

Det är absolut för sent för jordgubbar!! (samtidigt som det känns för tidigt för den fantastiskt vackra höstmorgonen som vi har vaknat till här, skulle kunna gissa på sen september, tidig oktober...)

Evas Värld sa...

Fin glad bild, men allt regnande är inte så glatt! Tröstar mig idag med att det är bra arbetsväder:)

Granne med potatisodlaren sa...

Glada gubbar men mörka moln. Eva det är dagens guldkant.
Marina nyfödda krispiga höstmorgnar ger massor av energi. Vad kul för er att ni har fått en sån idag.