lördag 22 september 2012

Det är kallt, isande kallt i Sverige idag.

Blev ni lika upprörda som jag blev och Eva Swedenmark blev när ni fick träffa Hadille 2 år som ska utvisas? Efter ett liv utan sina biologiska föräldrar men som del av  en svensk fosterfamilj?

Vem i denna värld kan påstå att det är bättre för ett barn att utvisas, än att få bo hos den familj där hon är uppväxt? Jo, migrationsverket.

Det är kallt i Sverige idag. Isande kallt.

Vi halkar på den första frostisen och lyssnar till dimman som mullrar och rör sig mot norr. Men vi fryser och känner oss oskyddade när vi ser hur svenska myndigheter tar sina beslut och påstår att de följer lagen!

Var inte Sverige ett av de första länderna som skrev under FN:s barnkonvention?

Hadille finns i en familj som har hjälpt henne att läka. Både efter de skador som hon fick under de månader som hennes styvfar tog hand om henne och de skador som hon fick när hennes mor försvann. Ingen har frågat sig varför en mor lämnar sitt barn till en man som inte är fadern. Ingen har kunnat fastställa om Hadilles skador är orsakade av denne man. Det vi vet är att hennes fosterfamilj har gett henne ett gott liv. Vilken lag är det som ger oss svenskar rätten att riva upp allt och skapa nya skador hos denna 2-åring?


Inga kommentarer: