fredag 12 oktober 2012

Med hopp ...

Jag kan inte begripa valet av fredspristagare. I år har ju EU:s starkaste stater trampat hårt på sina svaga kusiner. Banker räddas och vanliga människor går i konkurs. Men den norska Nobelkommittén kan ha en räv bakom örat och se priset som en uppmuntran till att stödja de svaga i unionen. Förebyggande. Det är väl ingen som tror att människor kommer att se sina liv förstöras utan att reagera.SSAB har idag lagt ett varsel som berör 450 medarbetare i den svenska verksamheten.
Orsaken är den svaga konjunkturen inom stålindustrin.
- Vi utnyttjar bara 70 procent av vår kapacitet just nu, och har stora fasta kostnader, säger Helena Stålnert, informationsdirektör på SSAB.

Detta är en följd av alla besparingar inom euroländerna. Våra största exportländer sparar för att överleva, men är det kanske så att de kommer att spara sig till döds?

Det är Nobelvecka och vetenskapsmän, MÄN får pris för sina upptäckter och sin litteratur. Riksbanken hakar på och delar ut ett pris i ekonomi. Den brukar belöna de män som anser att regleringar och samhällets överlevnad inte är värt en kopek. Istället förordar de extrem liberalism.

Nu gäller det att vända i steget. Inte kan en fredag vara så här grå. Mitt tips inför helgen är att gå till Konsthallen för att se Jubilarernas val. Det är en utställning av de verk som de som jobbat 25 år i kommunen kan välja mellan som gåva. Konstverken har gjorts av medlemmar i Konstnärer i Norrbotten. Ett annat tips är att åka till Konstgillet i Boden. Där ställer Britta Weglin ut.
2 kommentarer:

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Trodde valet av EU var ett mycket dåligt skämt. Men det är norska Nobelkommittén som är som ett uselt skämt

Granne med potatisodlaren sa...

Hånfullt är det att dela ut ett pris till eukrater som förstör livet för vanliga eumedborgare och stöttar storbankerna.