Ja, hovrättsdomaren Lennart Morard känner solidaritet med de män som stod inför skranket på Hovrätten i västra Götaland. Männen hade enligt tingsrättsdomen tvingat elva kvinnor att prostituera sig utomhus. Polisen hade med hjälp av spaning kunnat bevisa att sex män tvingade och låste in kvinnorna.
Men när målet överklagats till hovrätten förde en av försvarsadvokaterna fram hypotesen att kvinnorna (inte polisen) anklagade männen för att bedriva människohandel bara för att tjäna pengar. En av domarna svarar så här om varför han tog detta på allvar.
– Det kan jag inte alls förstå, det är självklart att man måste väga alla uppgifter. Man kan inte utgå från att folk talar sanning bara för att man anklagar någon för ett grovt brott. Det finns en viss möjlighet att de kan tjäna mycket pengar, för deras del mycket pengar, på att tala osanning, säger han till DN. läs mer här.
Han visar verklig solidaritet med den organiserade människohandeln. För de kvinnor som förutom att ha tvingats prostituera sig tvingades att vittna hade ingen aning om att deras målsägarbiträden krävde skadestånd. Det är ett system som är helt okänt i andra länder.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar