torsdag 28 februari 2013

Olika värde

Idag är huvudrubriken i NSD "Fuskarna portas från LKAB för all framtid". De som fuskade med stämpelkorten i gruvan och stämplade in för varandra får betala 20 000 kronor till LKAB och aldrig mer visa sig i närheten av företaget. De får inte arbeta åt de underleverantörer som har kontrakt med LKAB.

Sen läser jag om vad som hänt med de chefer som var med och slösade bort miljontals kronor från Styrelsen för strategisk forskning, SSF, på en fest. I dagarna blir hela utredningen offentlig.

Rubriken är: "Festen kostade miljoner-nu avgår högsta chefen." SSF är en statlig stiftelse som bildades med pengar från löntagarfonderna. När stiftelsen skulle fira sitt 15-års jubileum satsade de stort. De anställde festfixaren Micael Bindefeldt för 250 000 kronor per månad. Festen blev spektakulär. Bland annat användes det ballonger för 138 000 kronor.

Den högsta chef som nu avgår är styrelseordföranden. Men den chef som avslöjades i höstas är fortfarande anställd och hon är arbetsbefriad med 105 000 kronor per månad fram till sin 67-årsdag i sommar.

Så olika är vårt värde.

Det fick även en av dem som blivit arbetslös och som inte har någon a-kassa veta. Han ansökte om försörjningsstöd. Det hela utspelade sig i Göteborg där socialnämnden beordrade en arbetslös 57-åring att tömma sin avtalspension innan han kunde få försörjningsstöd.

Är det någon som minns hur mjukt de chefer landande som var inblandade i kommunens felaktiga upphandlingar? Tror ni att de hänvisades till att ta ut sina tjänstepensioner innan de fick försörjningsstöd?

Hur olika är vi?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Blir glad över dina inlägg. Att du reagerar på orättvisor och myter som utgår från makthavarna som i sina beslut gynnar de rikas intressen och lägger en dimridå över den brutala samhällsutvecklingen. Utopin om ett jämlikt samhälle är viktig att lyfta fram i dag , när klyftorna mellan rika och fattiga ökar.
Gunilla

Granne med potatisodlaren sa...

Tack Gunilla. Det är inte så kul när klyftorna vidgas varje dag.