fredag 1 mars 2013

Veckans ord är värderingar

Snön smälter och vi med den, så sjunger jag och Hackspetten som nu är historia. Snödjur klarar inte 12 varma grader och sol ena dagen för att nästa dag vakna till regnstorm. Tyvärr.

Idag har vi publicerat en krönika av Johan Håkansson där han frågar sig varför det blir en orkan av kommentarer när 20 gruvarbetare missbrukar sitt förtroende på LKAB, men bara en sval bris om en direktör gör samma sak. Han kommer fram till att Gruvstrejken 1969, året då Judy min vän vann Melodifestivalen med Tommy Körberg, och de förändringar som skedde då är så viktiga i Kiruna och inom LKAB att ingen har rätt att bryta kontraktet om att agera juste.

Nutidens medicin mot att felaktigheter upprepar sig heter utbildning i värdegrundsfrågor. Det gäller LKAB,  Stiftelsen för strategisk forskning och inom skolans värld.

Frågan är om rekreationsvärdet av de högar med bottensediment från Notviken som planeras i Karlsvik är lika högt som en miljö fri från kvicksilver i skogen? Vad som kommer att hända beror nog på om luleborna vill  ha en skog där det går att bygga bostäder.

Johan Olsson vann VM-silver, 15 000 skidlöpare kör mellan Sälen och Mora, denna vecka är året mesta vintersporttid. Men också en vecka då rebellerna i Syrien får stöd från USA. Trots att kriget pågått i två år får Röda Korset allt färre gåvor. Det beror på att alla insamlingar via sms kräver en registrering. I alla fall till idag, för nu säger Annika Zervens på Finansinspektionen att kravet inte gäller välgörenhetsorganisationer.
Inga kommentarer: