fredag 15 februari 2013

Återuppstår proggig ko?

Norrlåtar och Norrrbottens Järn kommer att spela tillsammans i maj. Kommer ni ihåg det fina LP-konvolutet där Bertil Sundstedt hade avbildat "Ko över Sarek"?

Denna veckas stora publikdragare var Mikael Wiehe. Han reser med sin alldeles egna kompott av ny musik, predikan och det vi minns och vill lyssna till om igen. Låtarna från Hoola Bandoola tål till och med att nötas på en gång till.

Utnött känner sig däremot påven. Han avgick mycket oväntat och ny kallas konklaven in från hela världen. Undrar hur lång tid det tar innan röksignalerna från valet har rätt färg.

Allt större löneskillnader finns det mellan de verkställande direktörerna i de börsbolagen. Nu går det 46 industriarbetarlöner på en direktörs lön. Det konstigt att de som sliter inte får ta del av produktivitetsökningarna. Senaste jämförelsen visar att du som tjänar 23 000 per månad skulle ha tjänat 34 000 kronor per månad om löntagarna hade fått ut vad värdet på arbetet ökat med.

Bostadsrätternas priser slår rekord i hela landet. I Luleå kostar den hittills dyraste 40 000 kronor per kvadratmeter. Jag undrar när det ska byggas nytt? Eller ska alla behöva frukta för att hamna på gatan om livet tar en sväng mot låga inkomster? Är det så vi ska hålla oss lugna, för att slippa hamna på gatan?

Det undrar jag när jag idag promenerar i Stockholm. I varje hörn, i nästan varje port vid Odenplan sitter en EU-invandrare och tigger. Kanske de som slarvade bort över 325 miljoner kronor från Panxia när de fraktade sedlar och mynt mellan banker och butiker skulle tänka en gång till. Konkursförvaltaren ha hittade 138 kronor.


Inga kommentarer: