fredag 20 augusti 2010

Första höstbrasan

 I morse var det ylle på. Letade reda på ullkoftan och ett par sockor. Ingen tid för kaffedrickande på trappen.

Istället tog jag all reklam och tände upp den första brasan i kaminen efter sommaren.

Nu känns det det lite kul att hösten tar storsteg in i våra liv. Jag har fått två paket med böcker i brevlådan.
Eva Swedenmark och Jane Morén är två bloggvänner som har gett ut böcker nu i sommar.

Eva har gett ut en kokbok, Kärlek och käk, tillsammans med Annika Wennström, Jane är med i en antologi, Skarpt Läge, med en novell.

På spisen står en grönsakssoppa efter ett recept från Evas kokbok. Nu ska jag ta fram surdegsbrödet och en röra med kronärtskockor så är höstmaten fixad. Jag kommer inte att ha tid med matlagning när jag ska läsa om Betty i Janes novell och alla andra texter som medlemmar i föreningen arbetarförfattare har skrivit.

Lyssnar på olika tyckare på teve och i radion. Det är fredag och stora tyckardagen.  Hur långt bort är inte deras tankar från vårt liv. De hånar, gjuter olja på vågorna, älskar, hatar och har absolut inget att säga.
Då är det tur att det finns böcker och texter som innehåller empati och en egen tanke.

 
,

10 kommentarer:

Evas värld sa...

Det låter härligt med yllesockor och varm eld och nya böcker. Ser man hösten så är det riktigt hoppfullt. Hoppas du ska gilla vår kokbok.

Granne med potatisodlaren sa...

Er kokbok är så vacker och så aptitretande. Jag gillar den och kommer att använda den ofta.
Speciellt nu när hösten kommer krypande minst två veckor för tidigt. Tänk förra året badade vi och solade i slutet på augusti.

Jane Morén sa...

När du skriver från Älvens strand är alltid naturen så närvarande. Det är så härligt! Och nu känner jag lukten av ved också och häromdagen läste jag det frusit på. Det är inspirerande med alla dina skildringar. Jag hoppas du ska bli nöjd med antologin, jag blir så barnsligt glad märker jag, när du nämner Betty, och jag ser fram emot antologin du är med i när den kommer!

Granne med potatisodlaren sa...

Du ska vara glad över Betty. Jag gillar din text, mycket. Nu börjar jag bli nervös för att någon ska läsa min text. Det jag kan säga är att texterna i vår antologi är självupplevda, inte påhittade. Nu är det en vecka till böckerna kommer.

Maria Moln sa...

Vad spännande det blir att få se sin egen text utgiven. Det ska bli kul att få se antologin? Kan man beställa ett ex redan nu?

Granne med potatisodlaren sa...

Jag hoppas att jag kan köpa några ex på lördag. Cathrine Perment en skådespelerska ska läsa upp våra texter i Kulturens hus då.

Jenny sa...

Vilken fröjd Eva! Matlagning från Evas och Annikas kokbok och en novell av Jane. Fredagslyx! Och vad roligt med er egen antologi. Den vill man ju komma över, men hur?

Ps. Vilket toppentips att bränna all reklam i kaminen! Det ska jag också göra. Jag har en hel säck, trots att det på min brevlåda står: "Ingen reklam, tack!"

Granne med potatisodlaren sa...

Om du vill Jenny kan jag köpa en bok och skicka den på lördag. Vi ska ju lansera boken på Kulturens hus då.

Jag kände att högen med reklam var riktigt bra att ha, då, när morgonen var så kall och fuktig.

Och nu har jag läst Skarpt Läge och använt den fina kokboken. Härliga böcker.

Jenny sa...

Jaa, det vill jag väldigt gärna! Vi kan maila varandra så att du kan skicka ditt kontonr så kan jag sätta in pengar till dig - eller om vi tar det när du kommer till Sthlm?
Min mejladress är: jeli9(at)hotmail.com

Ps. Jag gör inget snabel-a eftersom det finns motorer på Internet som söker upp mailadresser så att de kan skicka reklam och/eller spam.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag hör av mig så snart jag har varit på boksläppet på lördag. Ha det bra!