söndag 15 augusti 2010

Jag undrar

varför den verkliga orsaken till den ojämlika spridningen av fetma inte finns med i denna artikel. Illustrationen visar var fetman sprider sig till högst andel av befolkningen, och med hjälp av samma karta kan Svd mycket enkelt berätta om var människor i USA tjänar minst. Men sambandet mellan låg inkomst och låg utbildning  och svår fetma och  svåra sjukdomar orsakade av fetma finns inte på kartan?!

4 kommentarer:

Jenny sa...

Den här artikeln har jag inte hunnit läsa ännu. Men jag gillade artikeln du rekommenderade tidigare i dag. Så jag ser fram emot mer spännande läsning i den här.
Eva, tack för att du finns och upplyser!

Granne med potatisodlaren sa...

Så upplysande...men det är kul att hitta artiklar som är lite mer intressanta än en nyhetstext. Kolla och se vad du tycker om orsaken till fetman och dess sjukdomar.

Jane Morén sa...

Jag såg ett program på teve för ett tag sedan, minns itne när, men det var ett reportage från de ställen där de var störst problem med fetma. Där undersökte reportern bland annat vad det skulle kosta för en familj att istället för billig dålig, fetmabildande mat välja hälsosam mat som t.ex två avokados istället för en jättepåse med chips. Avokadona kostade visst 20 kr styck och chipspåsen 9 kr. Hörde också om Ombamas frus planer på att åtgärda fetman med hälsosammare skolmat, vilket jag tror på. Jag såg för några år sedan ett program om vad de amerikanska barnen fick till lunch och det var rena hälsoskräcken typ chokladdoppade kex.

Granne med potatisodlaren sa...

Jane vad intressant. Speciellt de chokladdoppade luncherna. Jag har rykten om att rektorer säljer ut rätten till att sätta upp läskautomater på både kommunala och privata skolor.
Håller sig skolan till Cokacola så får rektorn pengar till en lärartjänst.
Tala om kontraproduktivt. Sockerdopade elever och bara en lärartjänst...