lördag 21 augusti 2010

Sexton miljoner svenskar

skulle vi vara om alla skulle bo där de vill. Det säger en röst klockan åtta på morgonen i radion. Sju miljoner människor som längtar till vårt land. Och det är inte för att skatterna sänks eller att ungdomar som jobbar på callcenter får skylla sig själva när de inte får någon lön. Det är för att de vill leva i ett samhälle med tillit och välfärd.

Ungdomarna som jobbar med försäljning och luras på sin lön borde få hjälp av oss vuxna. Inte viftas bort med att det är deras fel att arbetsgivarna är kriminella. Lär alla unga att ett arbete ska betalas med lön.

4 kommentarer:

Evas värld sa...

När jag åker runt i vårt vackra land och ser de enorma obebyggda ytorna så känns det som om vi skulle kunna vara så många fler i det här tomma avlånga landet

Granne med potatisodlaren sa...

Visst vore det roligt med fler glada människor.
Vad kul om vi vore så många att det är självklart med goda kommunikationer längs med hela landet.
Då skulle jag kunna kliva på tåget här vid älvens strand mer en två gånger per dygn.

Jenny sa...

Det är för jävligt rent ut sagt, när ungdomar utnyttjas på det där sättet. Vad var det som gick fel? Arbetsmarknadspolitiken kanske?

Granne med potatisodlaren sa...

Stora företag som Viasat binder upp unga människor utan att de betalar en krona för deras jobb. De får bara provision för vad de säljer. Undrar om de ens försäkrar dem.