onsdag 18 augusti 2010

Bara ben och ljumma kvällar.

Är det här programmet direktsänt? Det frågar tjejerna som ser Allsång på Skansen. Jag kikar på de mörkblågrå skyarna över söders höjder i rutan, och sen tittar jag på kvällssolen.

Ute på ängarna blommar alla försommarblommor en gång till! Det är smörblommor, rödklöver, blåklockor, och stora kraftiga vita älggräs.

Augusti är en speciell månad här vid älvens strand. Både krispigt frisk, tidigt på morgonen och ljuvligt ljum, på kvällen. Både svart om natten och ljus långt in på kvällen.

Fortfarande är dagarna längre än nätterna. Fortfarande kan vi låta benen vara bara och vandra i det gröna gräset utan skor.

Allt pågår fortfarande, i väntan på den första frosten och nattgammal is. Nu frasar gräset, när jag trampar upp stigen till brevlådan, av dagg. Snart är det små iskristaller.

6 kommentarer:

Annika sa...

Det sägs att vi kommer att få allt längre och varmare höstar så förhoppningsvis dröjer det lite till innan det är dags att dra på sig strumporna igen.

Granne med potatisodlaren sa...

Mötte min vän bibliotekarien. Hon frös så i morse att det var strumpor på. Jag frös och gick barfota.

Jane Morén sa...

Låter härligt och älggräs låter exotiskt.

Granne med potatisodlaren sa...

I morse hann den tunna isen på bilen precis bli till vatten innan jag hämtade tidningen. Det fryser mot norr.

Jenny sa...

Mäktig bild!
Än är jag barfota i träskorna när jag hämtar morgontidningen.

Granne med potatisodlaren sa...

Potatisodlaren har satt upp ett nytt lager med vitt tak. I morse fick jag för mig att det var snö på taket. Kallt luft och gråa skyar. Idag var det både yllesockor och yllekofta på väg till brevlådan.