lördag 14 augusti 2010

Bilder från älvens strand och Höslaget på andra sidan

 Följ med på färjan över till andra sidan. Den gamla gamla traktorn är som en evighets staty. Rosten förändrar utseendet för varje år som går.

 Varm korv fick vi köpa genom köksfönstret.
 Vaniljcittran är en av sommarens höjdarbilar.

I Avan fanns det hur många gamla pärlor som helst. Vi vandrar mellan nostalgibilar och doftande vaniljtvål. Äter nybakta bullar och njuter av en kopp Earl Grey. Möter I som har cyklat och E som mår bra igen. Till slut når vi alla filmregissörers favorithus. Det har varit med i massor av filmer och tv-avsnitt. Ett hus som ser bortglömt ut. Men som är upphov till en arvstvist som pågått i mer än 20 år om min källa har rätt. Varje gång vi passerar är det en liten del som har förstörts sen sist. Nu var det det stora fönstret på verandan som krossats.

2 kommentarer:

Sophia Callmer sa...

Ser ut som ni hade en fin dag Eva, trots att det slutade med regn. Nej här har varit rätt våldsamt väder, grenar blåser ner och utanför Malmö blev det stora översvämningar, så lugnt regn nej.
Filmhuset är helt magiskt, sådana hus måste jag jämt se, fånigt kanske jag bor ju i ett gammalt hus, men gamla hus de drar liksom även om jag absolut inte ska ha fler hus.
kram

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, Sophia tänk om man kunde samla på alla hus man vill minnas. Det vore något att ta fram på äldre dagar. Hur det nu skulle kunna gå till.
Trippa runt i tredimensionella modeller?
Vilken tur att ni inte hade översvämning.