söndag 8 augusti 2010

Victoria och Daniel betalade inte

I morse läste jag ledarsidorna i DN. Peter Wolodarski tar där upp problemet med att Victoria och Daniel lät den svenske miljardären Bo Hult betala delar av bröllopsresan. Var går gränsen för korruption? Hur förhåller sig den svenska staten till att utreda vad som är korrupt? Läs mer här.

Jag trodde inte att det var sant.

Att kungahuset först kräver extra skattepengar för att genomföra Victorias bröllop och sen låter EFs ägare vara med och betala mångmiljonbelopp för att bröllopsresan ska bli tillräckligt lyxig.


Jag får inga stekta sparvar som flyger in i munnen! Det sa kungen till det svenska folket när det inte ville försämra sina villkor i socialförsäkringarna.

Räcker inte pengarna till nybakad limpa får man väl äta spisbröd, som den 90-årige kvinnan sa när jag gjorde en intervju. Hon hade levt på folkpensionen utan några extra pengar i 25 år.

8 kommentarer:

Maria Moln sa...

Svårt att förstå hur någon vill "sponsra" en som redan har allt och mer därtill. Vi lever väl inte i en feodal tidsålder?!Eller har jag missat något! Varför skänker han inte pengar till gamla människor som inte klarar sig på sin lilla pension t ex?

Granne med potatisodlaren sa...

Bo Huldt förväntar sig nog utdelning på insatt kapital. Tänk vad han kan göra pengar på att använda kungahuset i sin marknadsföring!

Men det vore inte helt fel om äbven han tänkte först och samlade solidaritetspoäng. T ex genom att sponsra aktiviteter för äldre.

Avilan sa...

Vill man missförstå med flit så är det ganska lätt. Bröllopet och Bröllopsresan är TVÅ OLIKA SAKER.

Granne med potatisodlaren sa...

Avilan i vilken familj är det så? I vår har vi samma budget för hela kalaset. Bröllopsresan hör i hop med bröllopet, eller är det en resa som sker av andra skäl?

Anonym sa...

Gåvan är högst olämplig då Bertil Hult självklart åtnjuter gentjänster från kronprinsessan. Tex. delar Victoria varje år ut "Bertil Hults pris" (www.bertilhultspris.se), gå in på hemsidan under "Vinnare" så kan ni se Victoria posera på nästan alla bilder fr.o.m. 2003.

Jag vet av erfarenhet att det finns väldigt många föreningar och stipendier som ansöker om att kungahuset ska närvara vid just deras cermonier, men det är väldigt svårt att få dit de kungliga, om man inte bjuder dem på miljongåvor dvs... Om jag startade en årlig prisutdelning (Kalles pris låt säga) till ett välgörande ändamål kulle jag ha väldigt svårt att få dit Victoria som säkert får tusentals liknande tillfrågningar årligen.

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, du som är anonym. Det verkar som om institutet mot mutor har arbete att utföra.

Helena sa...

Men...

OM Victoria och Daniel betalat själva så hade det ju i praktiken varit skattebetalarna som betalat.

Nu betalar en miljadär istället.

Ärligt talat, jag låter hellre en miljadär betala detta än att mina pengar går till lyxig bröllopsresa för kronprinsessan.

Granne med potatisodlaren sa...

Helena ingen person som ska vara statsöverhuvud kan ta emot gåvor värda miljoner av företag eller privatpersoner. Eller vill du ändra lagarna så att vårt statsskick liknar en bananrepublik?
Är man Kronprinsessa kan man aldrig vara ledig från sitt uppdrag och vara en privatperson. Hon är det hela sitt liv till hon blir Drottning och så fortsätter det till hon dör. Inte en enda dag efter sin 18-årsdag har hon chansen att välja själv. Det är det vår grundlag som gör åt henne.
Jag kan inte begripa att du tror att någon som föds in i sitt ämbete kan välja att ta emot gåvor av en person som hon redan har "hjälpt" otroligt mycket före andra medborgare. Hade vem som helst annan tagit emot gåvor värda samma summor hade en polisundersökning pågått nu. Nu är det en åklare som ska ta reda på vad gåvorna är värda och om de är mutor.
Och jag betalar hellre deras bröllopsresa med de pengar som de har fått av skattebetalarna än att de utsätter sig för risken att ses som mutkolvar.