onsdag 26 mars 2014

Heja Sascha!

Idag håller jag tummarna för Alexander när han åker sitt korta program på KonståkningsVM i Japan. Då finns det inte så mycket mer jag kan göra. Ja, förutom att förundras över att inte någon av de artiklar som berättar om Alexanders framsteg nämner att han lever i Luleå och har bott här sen han lärde sig gå. I dessa reportrars tankemodell är det helt avgörande att han är född i Sankt Petersburg.

När hans tränare mamma Irina och pappa Alexander räknas upp tillsammans med Catarina Lindgren som är koreograf och född i Piteå skulle man helt enkelt kunna tro att det är Catarina som bor i Sverige. Men det är fel helt fel. Hon har verkat som koreograf i USA i många år. Det är så konstigt att vi måste poängtera var Alexander är född i stället för att tala om hur han har kämpat i minst 18 år för att nå den position där han är i dag.Och de 18 åren har han tillbringat på isar i Luleå.

2 kommentarer:

Jess sa...

Hoppas det gick bra för honom!

Granne med potatisodlaren sa...

Hej! Välkommen till "Grannen". Det gick ju inte så bra för Sascha, nej. Undrar vad som hände? Han har ju aldrig förr åkt så illa.

Kul att du kommenterade.