tisdag 2 juni 2015

Dagens fråga

Hela natten lyste solen från en himmel utan moln. Det hann nästan bli kallt. Det är ju så att klara nätter kan vara frostiga och lite farliga för de stackars plantorna som väntar på att grävas ner.

Årets fynd är Verbena. Jag har sökt i flera år efter denna citrusdoftande raritet.

Allt som inte klarar styvkuling måste plockas in. Det är som de där åren på 90-talet när värmen aldrig kom och alla skolavslutningar firades inomhus för att vi inte skulle frysa oss blå. Läste att det var nio år på raken då när lågkonjunkturen rådde som det var kallare än i år på försommaren.

Lotta Gröning påstår att forskare på Umeå universitet visar att de som bor i kommuner med  privata äldreboenden lever längre. Jag tvivlar på att de rensat statistiken från alla felkällor. Flest privata äldreboenden finns i kommuner med hög medellivslängd och hög medelinkomst.

Skillnaden mellan en höginkomstkommun och en kommun i inlandet är 12 år. Den skillnaden kan inga boenden ändra. Så sambandet mellan privata aktörer och ändrad medellivslängd finns inte. Jag undrar hur någon handledare på universitet kan släppa fram studenter som undersöker just denna vinkel som inte kan ge några svar? Pengar från Carema och de andra bolagen?

Det är dagens fråga.


Inga kommentarer: