torsdag 26 november 2009

Julstämning inombords


Igår på eftermiddagen var Kronans atejéer öppna för alla. Tre gamla logement på regementet som lades ner för mer än 15 år sedan rymmer 30-talet konstnärer och hantverkare. Lokalerna är superfina efter en renovering på 90-talet. Här finns Konstnärernas kollektivverkstad där vi fick se bronsgjutning. I varje hörn fanns det massor av fint hantverk och konst. Det är inspirerande att se denna mångfald av idéer och uttryck. Smått fantastiskt att vi här i vår lilla stad har så många konstnärsskap.
Doften av glögg och alla fina ljus gjorde att jag kände en härlig julstämning inombords. Ute var det lika dimmigt och disigt som vanligt. Vi var lovade en snöig kväll men vi fick spöregn och kuling.
I morse var det några små flingor som kommit på sennatten. Men dimman tog över och nu är det lika Sherlock Holmeslikt som igår. När regnet slog mot fönsterrutorna i sydväst och vinden slet i granar och björkar klev jag in i Baskervilles hund. Det var bara ylandet som saknades. Men som sagt julstämningen finns inombords.

Inga kommentarer: