söndag 20 december 2009

Knytis


Jag tantade mig hem klockan kvart i tio när resten av festen gick ut på lokal.
Det började med knytis. Nio av medlemmarna från vår saknade ateljé kom med pajer, sallader, hummus, ostar druvor, bröd och kladdkaka. Mat till minst det dubbla. Vi stoppade och proppade i oss allt som vi bara kunde. Samtliga trugade och ingen kunde säga nej. Nyheterna flög runt bordet.
Elin A har fått Skum-priset, en utmärkelse som Norrbottensakademin delar ut. Hon målar stora gripande oljemålningar med många lager av känslor, och så driver hon Kulturgården i Gammelstad. Ett hus från 1700-talet fyllt av kulturella uttryck och ett kafé.
Anna S bor numera i Malmö. Där har hon tagits ut till årets utställning med konst av unga. Det var många som ansökte och bara ett tiotal som fick vara med. Utställningen har turnerat från Dunkers kulturhus i Helsingborg till Malmö.
Isa L sprider sina goda idéer om hur alla kan närma sig konst och hantverk. Idag bjuder hon upp till julhantverksbord på Kulturens hus.
Marie G Å har haft många, många utställningar i år. Hon arbetar med emalj och stengods.
Fredrik har äntligen bestämt sig för att de två otroliga målningar som han har målat på sen ett år nu är färdiga. Den ena har fått helt ny temperatur, den andra är inlämnad för inramning. Han försökte berätta om hur den har förändrats, men vi satt där och fattade inte allt. Nästa fest blir hemmavernissage.
Elsa R målar bilder med ett helt nytt intryck. Spännande. Hon blev antagen med tre målningar på årets julsalong.
Senast vi träffades var på vår avskedsutställning "Ateljé sökes" i september. Vi söker fortfarande en bra och billig ateljé. En plats där vi kan jobba, mötas och komma vidare.

Inga kommentarer: