måndag 21 december 2009

Massor med nysnö


Vi som sitter här vid älvens strand och kikar ut ser bara snö. Nu har yrvädret från södra delarna av landet smygit sig upp till oss på årets mörkaste dag. Det är nio grader kallt och snöflingorna flyger horisontellt i vinden. Skriver jag med fönstret i ryggen. Vänder mig om och ser hur snötussarna singlar ner och upptäcker att vinden försvann. Hurra.
Det är paket som ska skickas i sista minuten och möten som ska passas och massor med måsten. Då är det bättre med makliga svävande snökristaller.
Det blir inte ljusare än så här idag. Bäst att ta sats ut i virvlet.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Så fint du skriver Eva, om snötussar och makligt svävande snökristaller. Du borde textförfatta låtar - kanske en av mina, skrev jag lite önsketänkande...

I Stockholm går snön upp till knäna nu, i alla fall i området där jag bor där snön får ligga kvar, maffigt tjock och vackert vit.

Granne med potatisodlaren sa...

Snart har vi 30 centimeter efter många många timmar med snöyra. Den är lätt och tuffsig. Blåser iväg när man skottar. Det låter som er snö är lika lättsam. Min kompis i Skåne har en halvmeter snö och minus sex. Påstår att det gör att hon längtar upp hit.

Granne med potatisodlaren sa...

Och tack Jenny. Det är en glädje att plumsa hem till datorn när dina kommentarer väntar.