torsdag 4 november 2010

Vill inte veta

Riksdagspartierna vill inte veta var gränsen går. Ja, för vad vi väljare kan acceptera när det gäller bidrag till partierna och gåvor till partiernas företrädare.
Inte ens de senaste dagarnas upprörda debatt får partierna att välkomna att vi väljare får veta var deras pengar kommer från. Och vilka gåvor riksdagsledamöterna accepterar.


Vad vill vi som väljare? Vill vi att det fortfarande ska vara osäkert var gränserna för en muta går?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att det viktigt att gränserna är klara i sina former, just för att spekulationerna ska utebli. Det skulle bli en lättare situation både för den politiskt verksamme och för väljarna/människorna. Pressen har gjort detta till något bjäfsigt just nu, man gör en nyhet av det istället för att diskutera/redogöra för kärnfrågan och dess innehåll.

Granne med potatisodlaren sa...

Just så. Att det är självklart att ingen vald politiker tar emot resor eller gåvor från världens nu mest miljöförstörande företag. Dessutom under täckmantel att företaget satsar på miljön.
Ursäkta, men jag förstår inte hur de tänker dessa politiker som tror att de kan välja vad som är ok.
Calle Bildt som på fullt allvar påstår att det kan han och andra klara av efter all debatt om hans och Lundin Oils inblandning i kriget i Sudan.
Oj oj oj