onsdag 2 mars 2011

Aurore-Hurra för förändringen!

Morgonrodnad. Tänk att ljuset kom tassande redan klockan halv sex.

På radion hör jag hur Peter Eriksson, miljöpartiets språkrör, kräver att dödsskjutningarna i Afghanistan ska utredas. Offentligt. Det ger ett hopp om att vi ska få veta vad som händer där borta. Både med det afghanska folket och med de anställda soldaterna.

Hoppfullt sjunger bofinken och snön rasar från taket. Doften av vår finns som en aning om vad som komma skall. Markus Hellner visar dessutom sin storhet när han inte tar sportreportrarna på allvar. Han förstorar varken förluster eller segrar. Cool; är han.

Men Fredrik Reinfeldt vår statsminister har inget att säga om demokratiupproret i Mellanöstern. Han påstår att han sagt att demokrati är överordnat allt annat. Har vi hört när han eller Carl Bildt hyllat demokratiska rörelser i Jemen, Saudarabien, Palestina eller Libyen... Stabilitet var ordet vi hörde. Det har de gemensamt med Göran Persson fd statsminister.


Hurra för mars! Hurra för alla människor som slåss mot diktatoriska ledare! Hurra för att vi får vara med om att se hur världen förändras!

5 kommentarer:

Evas värld sa...

Deltar livligt i ditt Aurora-Hurra! Morgonrodnadens gudinna är jag svag för. Och pekar med dig energiskt finger åt vår regering som bör skämmas över sin flathet. Men är man reaktionär så är man så de har nog inte vett att ens skämmas!

Sofie B-C sa...

Jag ansluter mig till hurrarskaran! Denna dagen bådar gott:) Kram, S

Granne med potatisodlaren sa...

Eva och Sofie vad trevligt att tänka på att vi hurrar tillsammans med alla andra som både gillar den vackra vårvintern och demokrativåren.

(Regeringsmedlemmarna tänker vi inte alls på, de är inte relevanta i dessa dagar.)

Jane Morén sa...

Jag instämmer i hurra!

Granne med potatisodlaren sa...

Välkommen i vår glada skara!