Tänk att ha en liten rabatt i söder. Skyddad från vind och rusk. Då skulle våren redan ha kommit hit, på samma sätt som i Bredviken.
Till Gällivare har ett ovanligt ljusfenomen kommit. Vad kan det vara som liknar en manet i nattskyn.
I Haparanda får besökarna i affärshuset där Rusta och Naturkompaniet finns titta ner. Hela golvet sjunker.
Utställningen Tiet Ruijhaan - vägen till Ruija har öppnat på Norrbottens museum.. Den handlar om arbetslöshetstid, men i 1830- och 1860-talets Tornedalen och finska Lappland.
För den tidens fattiga satar gällde det att dra utomlands och en lysande framtid målades upp för den som drog till Nordnorge.Drömnorge som hägrade på samma sätt som arbeten i Oslo hägrar för arbetslösa ungdomar idag.
Leif Pagrotsky skriver i NSD om marknadens påverkan på våra liv. Om hur resenärer på tåg lämnas utan möjlighet att ta sig fram till målet. Om hur privatiseringen av vården öppnar för att bolag lurar till sig skattepengar som borde ha använts till patienterna.
En stor arbetsmarknad spår arbetsförmedlingen och håller mässa för dem som vill jobba i de nya gruvbolagen. Hela Kulturens hus mötte arbetssökande från hela Norrland.
Men kommunikationerna mellan södra Sverige och norra Norrland har hakat upp sig på många olika vis. Tågen försenades av att en stolpe rasat på det norra spårområdet i Stockholm. På Arlanda slogs elen ut i en del av terminal 5.
Regeringen byter ut styrelseordföranden Ulf Adelsohn i SJ. Och satsar på att bygga ut järnvägen. Ulf Adelsohn tycker att det är lika bra att sluta för att han inte tror på att fler järnvägsbolag ryms på spåren.
Kommunikationer och elförsörjning ligger på näringsminister Maud Olofssons bord. Denna vecka har centerpartiets medlemmar börjat tala om vem som ska efterträda hennes och när det ska ske. Distriktet i Norrbotten vill gärna att hon ska stanna kvar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar